Jordi Alba, una dècada de blaugrana

Jordi Alba, una dècada de blaugrana

Aquest 5 de juliol es compliran 10 anys de la presentació del lateral de l'Hospitalet al Camp Nou

El 5 de juliol del 2012, el Camp Nou acollia la presentació de l'escollit per ocupar la banda esquerra del sistema culer substituint una llegenda com Eric Abidal. Jordi Alba arribava amb només 23 anys i amb acumulat 3 temporades d'experiència a Primera Divisió i una temporada a Segona, on va completar una cessió al Nàstic de Tarragona. Durant aquest temps, Alba va dur a terme la seva reconversió d'extrem a lateral, posició que ha acabat ocupant durant tota la seva carrera professional.

L'estiu del 2012, mentre el jugador es trobava disputant l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, Barça i València, equip on militava Alba, van arribar a un acord per al seu traspàs, convertint-lo en el primer fitxatge de l'era Tito Vilanova com a tècnic culer. L'anunci oficial es va fer al 28 de juny, només tres dies abans de la final de l'Eurocopa que Espanya acabaria vencent per 4-0 a Itàlia amb un impressionant gol del nou jugador culer, convertint-lo en campió d'Europa a nivell internacional.

Alba, que tornava al club blaugrana on es va formar a través del planter, feia el seu debut amb el primer equip el 19 d'agost del 2012, en un partit de Lliga davant la Reial Societat que va acabar amb victòria per 5-1.

Ràpidament Alba es va fer amo i senyor del lateral esquerre de l'equip blaugrana i es un element fonamental per a la Lliga dels 100 punts i peça clau en la consecució dels títols de l'equip, com passa encara 10 anys després. 

Jordi Alba Di Maria

En aquesta dècada, Alba ha aconseguit entrar al top 10 de futbolistes amb més aparicions amb la samarreta blaugrana amb 429 partits disputats, superant a Guillermo Amor (421). 

La vitrina de trofeus del lateral català des de la seva arribada al Barça acumula fins a cinc Lligues, cinc Copes del Rei, tres Supercopes d'Espanya, una Champions League, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs.

Jordi Alba titulos

El defensa més assistent d'Europa

Tot i ser defensa, Jordi Alba sempre ha brillat per la seva contribució ofensiva. Des de la seva arribada al Camp Nou, cap defensa en tota Europa ha participat en més gols que el de l'Hospitalet: 23 gols i 85 assistències, en total, 108 participacions directes en gols, una xifra gairebé impossible de superar. A més, és el tercer futbolista blaugrana que ha repartit més asistencies en l'última dècada, només per darrere de Messi i Luis Suárez.

A més, Alba va formar durant nou temporades un dels tàndems més impressionants de la història del futbol amb Leo Messi. Fins a 23 passades de gol del defensa del Baix Llobregat va rebre l'astre argentí, en una associació letal que causava temor entre els seus rivals per la seva facilitat per entendre's entre ells.

Jordi Alba + Leo Messi
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut