Cinc coses que cal saber del Barça - Betis

Cinc coses que cal saber del Barça - Betis

Repassem les dades més rellevants de cara al partit contra els verd-i-blancs d’aquest dissabte al Camp Nou

El Barça rep aquest dissabte la visita del Betis, el conjunt entrenat per Manuel Pellegrini que està fent una de les millors temporades de la seva història recent. Els sevillans són cinquens a la classificació i no li posaran les coses fàcils a un conjunt blaugrana que busca apropar-se a les posicions capdavanteres de la taula.

A continuació, recollim algunes dades interessants relacionades amb el partit:

Un equip ple d'exblaugranes

La plantilla del Betis compta amb fins a vuit jugadors que han vestit en algun moment la samarreta del Barça. Alguns dels quals, com Bravo, Bartra, Montoya i Tello, van ser jugadors importants del primer equip i van gaudir de molts minuts vestits de blaugrana. Els tres primers van formar part de la plantilla que va guanyar el triplet la temporada 2014/15, on Claudio Bravo va aconseguir, a més a més, el Trofeu Zamora.

FCB-BETSVictor_pic_2016-08-20_fcbvsbetis_35

Juan Miranda, Héctor Bellerín, Álex Moreno i Rodri també van vestir en algun moment la samarreta blaugrana. Tot i que només el primer va arribar a debutar amb el primer equip, tots quatre van passar per les categories inferiors del Barça.

Tercer equip més golejador a la Lliga

El Reial Betis és actualment un dels equips més en forma de la Lliga. L’equip sevillà és el tercer màxim realitzador, amb 25 gols, i s’ha convertit en un dels millors atacs de la competició. A més a més, compta amb un davanter que també entra al ‘Top 3’ de màxims golejadors. L’andalús Juanmi és el tercer jugador que més gols ha convertit de la Lliga amb un total de vuit, empatat amb Memphis Depay. Willian José (5) i Borja Iglesias (3) completen el podi de golejadors.

Cal destacar també l’aportació de Nabil Fekir. El mitjapunta francès acumula dos gols i tres assistències a la competició i és una de les principals amenaces ofensives de l’equip.

Millor Betis dels últims anys

Amb un balanç de vuit victòries, tres empats i quatre derrotes, els de Pellegrini se situen cinquens a la classificació. Sumen un total de 27 punts, el millor registre del club a aquestes alçades de temporada des de la 2001/02, on també en sumaven 27. En la segona campanya de l’entrenador xilè al capdavant de l’equip, els verd-i-blancs buscaran millorar el resultat de l’any passat a la Lliga, on van acabar sisens i van aconseguir la seva classificació per a l’Europa League d’aquest any. A Europa, el Betis ja ha segellat la seva classificació per a la fase eliminatòria després d’una gran fase de grups on han sumat tres victòries, un empat i només una derrota.

Precedents favorables al Barça

Tot i la gran temporada dels bètics, els precedents entre tots dos equips són favorables als culers, sobretot al Camp Nou. Els sevillans només han sumat dos empats i una victòria en les últimes 19 visites a l’estadi blaugrana. La desfeta blaugrana va ser la temporada 2018/2019, amb Quique Setién a la banqueta visitant i amb Junior Firpo com un dels golejadors verd-i-blancs (3-4). El balanç golejador d’aquestes últimes visites del Betis al Camp Nou també és molt favorable als culers, amb un total de 68 gols a favor per només 21 en contra.

 

Bon balanç contra Pellegrini

Una altra dada per a l’optimisme culer: fa més de 13 anys que un equip entrenat per Manuel Pellegrini no derrota al Barça. Ho va fer en la temporada 2007/08, com a entrenador del Vila-real, i des d’aleshores no ha aconseguit repetir victòria. De fet, dels últims 16 partits disputats contra el FC Barcelona, l’entrenador xilè només ha aconseguit un empat, mentre que el Barça ha guanyat els 15 partits restants. En total, Pellegrini només suma quatre victòries en els 28 partits disputats contra els culers, ja sigui com a entrenador del Vila-real, del Reial Madrid, del Màlaga, del Manchester City o del Betis.

2015.03.17RPMANCHESTER-GERMANPARGA_pic_2015.03.17rpmanchester_013

El balanç golejador tampoc no és gaire favorable al xilè, ja que només ha sumat un total de 33 gols en aquests 28 partits, per un total de 64 per part del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut