Ansu Fati: culer fins al 2027

Ansu Fati: culer fins al 2027

El FC Barcelona i el jugador han arribat a un acord per renovar el seu contracte, mentre que la seva clàusula de rescissió queda fixada en 1.000 milions d'euros

El FC Barcelona i el jugador Ansu Fati han arribat a un acord per renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2027. La clàusula de rescissió queda fixada en 1.000 milions d’euros.


 
La formalització del nou contracte que lligarà al jugador format a La Masia durant el que resta de temporada i els propers 5 anys se celebrarà aquest dijous dia 21 d'octubre, amb el següent programa:

  • A les 12 hores, sessió fotogràfica i posterior roda de premsa a l'Auditori 1899.

L'acte es podrà seguir arreu del món través de Barça TV i Barça TV+, a partir de les 12.00 hores. A partir de les 11.30 hores, Barça TV+ emetrà un programa especial amb la presència del jugador des del Camp Nou.

El jove trenca rècords

Nascut a Bissau (Guinea Bissau) el 31 d'octubre del 2002, Ansu Fati és actualment, amb només 18 anys, una de les sensacions del panorama futbolístic mundial. Després d’arribar a la Masia el 2012 i de passar per les diverses categories inferiors del FC Barcelona, Ansu va debutar amb el primer equip el 2019 amb només 16 anys i, des de llavors, ha rebentat rècord rere rècord fins a l’actualitat, on llueix el ‘10’ i és un dels jugadors amb més futur de la plantilla.

El 25 agost del 2019, Ansu Fati es va convertir en el segon jugador més jove de la història del Barça a debutar amb el primer equip a la Lliga, amb només 16 anys i 298 dies. L'únic que el supera a la història del Club és Vicente Martínez, que ho va fer amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies. Una setmana després, en un duel contra l’Osasuna, Ansu va aconseguir una altra fita per a la història: es va convertir en el jugador més jove de la història del Barça a marcar un gol a la Lliga. 

Els rècords van seguir arribant, convertir-se en el futbolista més jove de la història del Barça en ser titular en un partit al Camp Nou contra el València. A més, en només set minuts, es va convertir en el jugador més jove a marcar i assistir en un mateix partit a la història de la Lliga. I no només això: aquella nit també es va convertir en el golejador més jove de la història del Camp Nou, ja sigui del Barça o d'un equip visitant. 

També a la Champions Fati es va convertir, amb 16 anys i 321 dies, en el futbolista més jove de la història del Barça a jugar a la Champions, en un duel contra el Borussia Dortmund. El seu primer gol en aquesta competició va arribar davant l'Inter a San Siro (1-2), amb 17 anys i 40 dies, trencant així un rècord absolut de la competició, que estava vigent des de 1997. Una gran llista de rècord que aquí pots consultar:

15 gols en 48 partits

En total, i malgrat la greu lesió que va patir el novembre del 2020 que el va deixar gairebé 10 mesos sense jugar, Ansu Fati ja ha disputat un total de 48 partits amb el primer equip blaugrana, en els quals ha anotat 15 gols i ha repartit tres assistències. Els gols es desglossen de la següent manera: 13 a la Lliga (dos aquesta temporada) i dos a la Champions.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut