Messi, davant l'objectiu de la Copa Amèrica

Messi, davant l'objectiu de la Copa Amèrica

Leo Messi, que ha guanyat 35 títols amb el Barça, es troba novament davant la possibilitat d'aconseguir el primer trofeu amb la selecció argentina absoluta

En un nou intent d’aixecar un títol amb l’Argentina i coronar-se campió d’Amèrica, Lionel Messi ha guiat l’albiceleste a una nova final, la quarta des que el blaugrana va debutar amb l’absoluta. I és que el proper 11 de juliol (2.00 am CEST) l’Argentina s’enfrontarà contra la Brasil d'Emerson amb l’objectiu de trencar una sequera que s’allarga des de 1993, quan la selecció albiceleste va aixecar el seu últim campionat continental. El lideratge de Messi en aquesta edició, però, fa que els de Lionel Scaloni afrontin el repte amb optimisme.

Perquè durant els sis partits que han disputat en l’actual edició de la Copa Amèrica, Leo Messi ha estat el far que ha guiat la selecció per liderar la fase de grups i avançar en les rondes eliminatòries fins arribar a la gran final. 

Un torneig d’escàndol 

En el debut, tot i firmar taules contra Xile, Messi ja va donar mostres de la seva inspiració convertint un golàs de falta. A partir d’aquí, les seves estadístiques només han fet que créixer partit rere partit: després de sis jocs disputats, el ‘10’ ha participat de manera directa en nou gols, sumant quatre dianes i cinc passades de gol i liderant ambdues estadístiques.

No obstant, l’argentí també és el jugador que més regats ha completat en el torneig, el que ha realitzat més passades en l’últim terç del terreny de joc i el líder en ocasions generades. Tot i així, la seva influència en el joc traspassa les estadístiques i ja ha rebut quatre premis al millor jugador del partit. 

La final també podria ser el dia en què Messi superés un rècord que dura des de fa dècades. En el cas que anotés un gol en el partit decisiu, l’astre argentí igualaria les 77 anotacions que Pelé va fer amb la selecció brasilera i es convertiria en el màxim golejador de la història de les seleccions sud-americanes.

Cal recordar, a més, que ja és el futbolista de l’albiceleste que més partits ha jugat en la història de la Copa Amèrica.

Un trofeu desitjat

La de Maracanà serà la quarta final que disputi Messi, encara sense haver pogut sortir vencedor en cap de les tres anteriors. La primera oportunitat la va tenir el 2007 precisament contra el Brasil, però una gran canarinha va resoldre el partit sense donar opcions als argentins (3-0).

Les altres, totes dues contra Xile, van seguir el mateix patró: tant en la de 2015 com en la de 2016, en una edició especial per celebrar el centenari de la Copa Amèrica, els penals van decidir els campionats després que els partits finalitzessin sense gols. 

Ara, doncs, davant el Brasil, Messi té una nova oportunitat per coronar-se rei d’Amèrica per fi i emportar-se, d'aquesta manera, un trofeu tan desitjat que acompanyaria els 35 títols que ja té amb el Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut