Els precedents contra els nous equips de Primera

Els precedents contra els nous equips de Primera

Espanyol, Mallorca i Rayo Vallecano, tres rivals històrics habituals del Barça, tornen a la màxima competició. Repassem els duels culers contra tots tres equips

Confirmats els tres nous equips que estaran a Primera Divisió la propera temporada. Amb l’ascens del Rayo Vallecano després de superar al Girona al play-off, els vallecans s’uneixen a l’Espanyol i el Mallorca com els tres equips ascendits des de Segona A. A més, cal recordar que els tres que finalment van certificar el seu descens de Primera a Segona van ser l’Eibar, l’Osca i el Valladolid.

Contra l’Espanyol, els culers han disputat un total de 172 derbis a la Lliga, amb un balanç molt favorable als blaugrana: 100 victòries, 38 empats i 34 derrotes. A més, 332 gols a favor del Barça i 178 per a l’Espanyol. El darrer duel entre tots dos equips va ser al curs 2019/20, quan els blanc-i-blaus van certificar el seu descens a Segona en un triomf culer al Camp Nou per 1-0.

Pel que fa al Mallorca, el darrer duel també va ser al curs 2019/20, quan també van baixar a Segona juntament amb l’Espanyol. Tots dos equips només han estat ara un curs a la divisió de plata, aconseguint l’ascens a la campanya següent. Aquell darrer enfrontament va ser a Son Moix i va finalitzar amb un contundent 0-4 per al Barça. Pel que fa als precedents totals contra els balears, els blaugrana han disputat 58 partits contra el Mallorca, amb 35 victòries, 10 empats i 13 derrotes, i 121 gols a favor i 62 en contra.

Finalment, quant al Rayo Vallecano, els darrer duel a la Lliga va ser a la temporada 2018/19 amb triomf culer a l’Estadi per 3-1. Si mirem els precedents, contra el vallecans és el que menys dels tres equips s’ha enfrontat el Barça a la Lliga, amb un total de 36 partits. D’aquests, 24 han estat victòries culers, vuit empats i només quatre derrotes per als barcelonistes, amb 114 gols a favors i 32 en contra.

A més, el Rayo Vallecano és el darrer equip de tots tres que s’han enfrontat al Barça. Va ser a la Copa del Rei 2020/21, competició que acabarien guanyant els homes de Ronald Koeman. Els culers van enfrontar-se als madrilenys als vuitens de final, a partit únic a Vallecas, amb victòria culer per 1-2, amb gols de Messi i De Jong. Així doncs, tres nou rivals per al curs 2021/22 però que tots tres saben, de sobres, el que és enfrontar-se al FC Barcelona.  

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut