20 anys del golàs de Rivaldo al València

Es compleixen dues dècades d’un gol per a la història: una xilena espectacular a les acaballes del partit que classificava al Barça per a la Champions

Es compleixen 20 anys d’un dels millors gols de la història blaugrana. Un 17 de juny de 2001, Rivaldo marcava un golàs espectacular que encara a dia d’avui es recorda com un dels millors que s’han vist al Camp Nou, i que servia per classificar al Barça per a la Champions. Un gran gol tant per bellesa com per importància.

Un gol de llegenda

Aquella nit, el Barça necessitava guanyar per aconseguir classificar-se per a la prèvia de la Lliga de Campions, ja que l’empat o la derrota classificava precisament al rival d’aquella nit: el València. Els culers es van avançar ràpidament amb un gol precisament de Rivaldo, amb un gran llançament de falta directa als tres minuts de joc. El València, però, va empatar poc després mitjançant Rubén Baraja als 25 minuts de partit.

Just abans del descans, de nou Rivaldo anotava el seu doblet per tornar a avançar al Barça (2-1, min. 45) amb una gran canonada des de fora l’àrea, però només començar la segona part, es tornava a repetir la història amb un gol de Baraja per igualar el duel (2-2, min. 47). El matx semblava abocat a l’empat, i el Barça estava a punt de quedar-se sense disputar la Lliga de Campions. Però llavors... apareixeria un cop més Rivaldo.

Rivaldo embogeix al Camp Nou

El brasiler va certificar el seu hat-trick de golassos amb una xilena espectacular al minut 87. Centrada de Frank De Boer per Rivaldo que, des de la frontal de l’àrea, controla amb el pit i clava una xilena brutal ajustada al pal, imparable per a Santi Cañizares. El gol va provocar la bogeria del Camp Nou i del propi brasiler, que va celebrar de manera efusiva el gol, traient-se la samarreta i abraçant-se amb tot l’equip, sabedors de la importància i bellesa del gol.

Un gol que no només provocava que el Barça quedés quart, sinó que feia que el València fos cinquè, amb el conjunt blaugrana arrabassant-li la posició de Champions a l’empatar tots dos equips a 63 punts.

Una nit màgica que aquest dijous compleix 20 anys. Recordem que aquell dia, l’11 del Barça entrenat per Carles Rexach el formaven Dutruel, Sergi Barjuán, Frank De Boer, Puyol, Gabri, Guardiola, Cocu, Simao, Rivaldo, Overmars i Kluivert. A més, a la segona part van entrar Petit, Xavi Hernández i Zenden.