Messi, el gran líder de les estadístiques ofensives de la Lliga

Messi, el gran líder de les estadístiques ofensives de la Lliga

L’astre argentí ha completat una campanya espectacular, sent el màxim golejador de la competició, el que més remata i el que més regateja, entre d’altres

Leo Messi ha tornat a completar una gran temporada individual, sent el líder en gran part de les estadístiques ofensives. Pel que fa a la Lliga, l’argentí lidera 14 de les principals estadístiques que es comptabilitzen, que podrien ser moltes més si les desglossem més concretament. A continuació, repassem les estadístiques ofensives individuals més destacades del capità culer a la Lliga:

Més gols (30)

El ‘10’ blaugrana ha estat, per cinquena temporada consecutiva i vuitena en total, el màxim golejador del campionat de Lliga. Messi ha anotat 30 gols en 35 partits, a més de repartir 9 assistències, que valen un nou Pitxitxi a la col·lecció. Benzema i Gerard Moreno (23) i Luis Suárez (21), han estat els principals perseguidors.

mini_3200x2000-messi_8_pitxitxi-v4-CAS_ENG

Més rematades a porta (91)

Messi és també qui més ho intenta amb un total de 91 rematades entre els tres pals. Benzema (55), Gerard Moreno (47) i Rafa Mir (46) el segueixen de ben lluny.

Més rematades totals (196)

Gairebé 200 rematades totals de l’argentí a la Lliga. Messi té el gol entre cella i cella i busca la rematada i el gol a cada partit, i aquesta estadística ho demostra clarament. El segueixen Benzema (123), Rafa Mir (120) i Luis Suárez (104).

 

Més rematades al pal (8)

Aquesta insistència a vegades es queda molt a prop de ser gol i acaba topant amb el pal. Fins a vuit vegades ha estavellat Messi la pilota a un dels tres pals de la porteria, més que cap altre jugador. Benzema (7), i Gerard, Suárez i Isak (5), els següents.

Més gols de falta directa (3)

Una de les especialitats marca de la casa. Messi ha anotat tres gols de falta directa aquesta temporada a la Lliga i ja porta 50 en total. Joselu, amb dos, és l’únic jugador de la Lliga que ha anotat més d’un gol de falta aquest curs a part de Messi.

Més gols des de fora l’àrea (8)

L’argentí domina tots els registres, i els llançaments llunyans també és un d’ells. A parts dels tres gols de falta, Messi ha marcat cinc gols més des de fora l’àrea, el doble que el segon: Benzema, amb quatre, seguit de Rafa Mir, Joselu, Kroos i Parejo, amb tres.

Més ocasions generades (77)

Messi és també qui més ocasions de gol ha generat, ja sigui amb assistències o llançaments. Un autèntic ‘playmaker’ capaç de generar més que ningú en atac, un perill constant. El segueix de ben a prop David Ferreiro (73), Kroos (67), Navas (64) i Aspas (62).

Més passades en camp contrari (1.636)

El capità culer és qui més intervé a camp contrari, seguit precisament de quatre barcelonistes més: Frenkie de Jong (1.579), Sergio Busquets (1.574) i Jordi Alba (1.478), a més de Parejo (1.430) i Modric (1.224).

Més regats intentats (261)

Una de les principals característiques de Messi és que sempre busca l’un contra un. Ningú intenta més regats que l’argentí (261), i lluny queda Javi Galán, el segon que més ho intenta, amb 164.

Més regats completats (159)

A més, gran part d’aquests regats que intenta, acaben completant-se. Amb 159 regats favorables, és també amb molta diferència qui més regats completa, seguit de nou per Galán (121) i molt lluny dels següents: Fekir (85), Gerard Moreno (71), Bryan Gil (67) i Ocampos (67).

Més faltes rebudes (99)

Messi sempre està molt vigilat per les defenses rivals, i això fa que sigui el jugador que més faltes rep amb un total de 99. Galán (97), Fekir (93) i Kike Garcia (92), el segueixen. A més, d’aquestes 99 a Messi, 43 han estat al darrer terç de camp, més que cap altre jugador.

Més rematades després de conducció (62)

També marca de la casa: conducció i xut. Un habitual en el repertori de Leo Messi, que ho ha fet fins a 62 vegades en aquesta Lliga. El segueix ben lluny Fekir (37), Suso (28) i el blaugrana Dembélé, amb 27.

Més ocasions generades després de conducció (28)

A més, les conduccions de Messi acostumen a portar perill, i aquestes han generat un total de 28 ocasions clares de gol. El segueix el culer Dembelé empatat amb Iago Aspas, tots dos amb 23.

Més conduccions totals (967)

En total ha realitzat 967 conduccions, seguit de De Jong (877) i més del doble que el tercer, que és Fekir amb 479. El quart és de nou el barcelonista Ousmane Dembélé, amb 459.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut