Els precedents contra l'Espanyol, nou equip de Primera

Els precedents contra l'Espanyol, nou equip de Primera

Els blanc-i-blaus tornen a la màxima categoria després d'una temporada d'absència

El curs 2021/22 tornarà a viure el derbi. Tornarà a presenciar un FC Barcelona - Espanyol. Perquè el conjunt blanc-i-blau és nou equip de Primera Divisió.

El passat 8 de juliol de 2020, amb la derrota al Camp Nou per 1-0, l'Espanyol descendia a la categoria de plata. Menys d'un any després, els de Vicente Moreno han assolit l'ascens exprés a Primera Divisió. Perquè els de l'RCDE Stadium, l'empat al camp del Saragossa, s'han assegurat acabar en posicions d'ascens directe a la Lliga. 

 

Els precedents, de color blaugrana 

El Barça encadena 22 partits lliguers sense perdre davant l'Espanyol. El llunyà 1-2 del Camp Nou que es va veure el 21 de febrer de 2009 coincideix amb la darrera derrota blaugrana en un derbi de la Lliga. De llavors ençà, l'historial reflecteix 17 victòries culers i cinc empats; l'últim repartiment de punts va ser en el matx de la primera volta a l'RCDE Stadium (2-2). 

 

Els gols culers, assegurats 

Des de l’any 2009 fins al 2020 en Lliga, els blaugranes van perforar la xarxa com a mínim una vegada quan l’Espanyol visitava l'Estadi. Una dada que va contribuir que els culers dominessin l’electrònic dels derbis al Camp Nou. No importava l’entrenador barcelonista, Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique, Valverde o Setién, els aficionats blaugranes van celebrar gol durant onze anys seguits. Un total de 35 dianes d’11 autors diferents. Però sempre amb un golejador que va destacar per sobre de la resta: Leo Messi

En aquests darrers deu anys seguits que el Barça va anotar contra l’Espanyol al Camp Nou, Leo Messi va ser l'artífex de 15 dianes. I és que els blanc-i-blaus són una de les altres víctimes preferides de l’astre argentí: 25 gols en 35 partits, comptant totes les competicions. 

 

De ben segur que en la Lliga 2021/22 el comptador de gols blaugranes davant l'Espanyol es reprendrà. De moment, el que és segur és que els precedents entre FC Barcelona i Espanyol augmentaran, altre cop, a Primera Divisió. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut