De César a Leo Messi

De César a Leo Messi

Repassem l’evolució dels jugadors amb més partits a la història del Club al llarg dels anys

Aquest diumenge a Anoeta, Leo Messi es va convertir en el jugador amb més partits de la història del Club en solitari, superant al seu excompany Xavi Hernández. L’argentí ha disputat 768 partits amb el primer equip blaugrana, més que cap altre jugador en els gairebé 122 anys d’història. A continuació, repassem l’evolució de quins han estat els darrers jugadors en portar aquest rècord.

César Rodríguez – 355 partits

Ens hem de remuntar als anys 40 per trobar a César Rodríguez, el primer del qual es troben registres de ser el jugador amb més partits de la història del Club. César va jugar al Barça durant 13 temporades (1942-55) i va disputar un total de 355 partits amb el primer equip. El davanter va deixar aquesta marca en el seu darrer partit com a culer, un 8 de maig del 1955 (Deportivo-Barça, Copa). 

Antoni Ramallets – 387 partits

Van passar poc més de cinc anys fins que algú el superés: va ser Antoni Ramallets qui, el 6 de novembre del 1960, va disputar el seu partit número 356, superant així la fita de Cèsar. El gran porter català va defensar l’escut blaugrana durant 15 temporades (de 1947 fins al 1962), disputant un total de 387 partits oficials amb el primer equip, número amb el qual quedava xifrat el nou rècord.

Joan Segarra – 404 partits

Un rècord que va ser superat en menys de tres anys: el 18 de juny del 1963, Joan Segarra jugava el seu partit número 388 davant el València, a Madrid, en un partit de desempat de la semifinal de Copa, i deixava enrere la xifra de Ramallets. El defensa culer va jugar a Can Barça durant 15 anys (1949-1964), i es va retirar amb 404 partits a la butxaca.

Carles Rexach – 449 partits

Van haver de passar més de 16 anys perquè algú aconseguís arrabassar el primer lloc al defensa català. Va ser el 23 de setembre del 1979 quan Carles Rexach va jugar el seu partit oficial número 405 (Real Madrid-Barça, partit de Lliga) i va superar Segarra.  Rexach es va retirar el 1981 després de 15 anys al Club (des de 1965) i va passar a liderar el rànquing amb un total de 449 partits oficials.

Migueli – 549 partits

L’encarregat de superar a Rexach va ser precisament un excompany seu. El 23 de febrer de 1986, Migueli jugaria el seu partit oficial número 450 (Cadis-Barça de Lliga) i va superar al ‘Charly’. El ‘Tarzán’ Migueli es retiraria el 1989, i no només va superar a Rexach, sinó que va deixar el rècord en 100 partits més! El central va disputar 549 partits oficials amb el Barça. Una fita que semblava molt difícil d’assolir i que va regnar durant més de dues dècades. Fins que...

Xavi Hernández – 767 partits

Més de 20 anys després, seria el migcampista de Terrassa l’encarregat de polvoritzar aquest especial rècord. El 5 de gener del 2011, Xavi va jugar el seu partit oficial número 550 (contra l’Athletic Club, a la Copa) i va superar Migueli. Dies abans, contra el Llevant al Camp Nou, el ‘6’ blaugrana va igualar al central i va rebre un gran homenatge al Camp Nou, amb la presència del propi Migueli. Finalment, Xavi Hernández abandonaria el Barça el 2015, deixant l’espectacular primer lloc en 767 partits, superant en més de 200 partits a Migueli.

Leo Messi – 768* partits (i sumant)

Semblava gairebé impossible que algú aconseguís igualar a Xavi... fins que ha acabat apareixent el millor jugador de la història del futbol. Leo Messi ja no només és el jugador amb més títols i més gols de la història del Club (entre altres rècords), sinó que ara també s’ha convertit en el futbolista amb més partits de la història del FC Barcelona.

L’astre argentí ja va igualar a Xavi davant l’Osca i ara, contra la Reial Societat, l’ha superat i lidera el rècord en solitari. 768 partits i sumant. Simplement únic i inigualable. El millor de tots els temps.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut