L'explosió golejadora de Frenkie de Jong

L'explosió golejadora de Frenkie de Jong

Aquesta temporada 2020/21, el migcampista neerlandès acumula quatre gols, una estadística que sobresurt en la seva carrera

"Soc feliç", va declarar Frenkie de Jong en la finalització de l'Elx 0 - FC Barcelona 2. Un estat d'alegria que es reflecteix en el joc de l'holandès. En una posició més avançada i més alliberada, el 21 blaugrana ha fet esclatar la seva capacitat golejadora.

Més anotador que mai

Si fa poc més de dos anys l'eufòria de la parròquia culer arribava amb l'anunci del seu fitxatge, en aquests darrers partits l'exultació emergeix amb les seves dianes. Al Martínez Valero davant els blanquiverds, Frenkie de Jong, que va obrir el camí cap al triomf, va celebrar el seu sisè gol com a barcelonista

  • Barça - València (Lliga 2019/20). Gol anotat amb la cama dreta. 
  • Betis - Barça (Lliga 2019/20). Gol realitzat amb la cama dreta.
  • Barça - Reial Societat (Lliga 2020/21). Gol marcat amb la cama dreta.
  • Osca - Barça (Lliga 2020/21). Gol anotat amb la cama dreta.
  • Reial Societat - Barça (Supercopa 2020/21). Gol realitzat amb el cap.
  • Elx - Barça (Lliga 2020/21). Gol marcat amb la cama dreta.

Aquesta totalitat de sis gols en una temporada i mitja sobresurten en la seva carrera. Perquè en les seves cinc temporades en l'elit dels Països Baixos en va signar cinc. Tots ells amb la samarreta de l'Ajax; una elàstica que va lluir durant tres cursos.

Si desglossem les dianes per temporada, aquesta 2020/21 amb el FC Barcelona és la més prolífica del d'Arkel. Quatre dianes en 25 partits. Unes estadístiques ofensives inèdites. Perquè abans d'aterrar a Barcelona, la 2018/19 el neerlandès va firmar tres gols en 48 matxs i la 2017/18, un en 24 partits. 

2021-01-24 ELCHE-BARCELONA 32-min
Sobre la mateixa línia de gol i amb la cama dreta, el '21' va sumar el seu quart gol del curs 2020/21

Ara bé, cal destacar la campanya 2016/17, quan era un imberbe futbolista que combinava el primer i el segon equip ajacied. Frenkie de Jong es va apuntar un total de set festivitats. Sis amb el Jong Ajax i un amb l'Ajax. 

Un migcampista total 

Polivalència, visió de joc, sacrifici defensiu, presència ofensiva, conducció o passada. Aquestes són algunes de les característiques que ha exhibit el jugador oranje en els esquemes de Koeman. Un entrenador que, tot i utilitzar-los en diferents posicions com la de central, li ha atorgat llibertat en la posició d'interior en el 4-3-3. 

Així doncs, més enllà de l'explosió anotadora, Frenkie de Jong completa les seves actuacions amb desimboltura i assumint galons en aquest Barça. I les seves estadístiques no s'acaben en els gols. És el segon jugador de la plantilla que més recuperacions, un total de 144, ha registrat i el tercer que més assistències, quatre, ha repartit.

Les seves conduccions sublims per trencar línies de pressió o les seves arribades tendencioses a l'àrea també el converteixen en una peça vistosa i clau -ha estat titular en 23 dels 28 partits dels culers-. En un futbolista que aporta felicitat al públic blaugrana. I no només amb el seu esclat realitzador. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut