El rècord (impossible?) d’Araujo

El rècord (impossible?) d’Araujo

L’uruguaià ha disputat els seus primers 15 partits de Lliga sense haver conegut la derrota, una estadística a l’abast de molt pocs jugadors culers al segle XXI

Ronald Araujo comença a ser un habitual en els onzes de Ronald Koeman. Més enllà de l’errada puntual del dia de l’Eibar, el central uruguaià ha rendit a molt bon nivell sempre que se l’ha requerit. Ha aportat velocitat, contundència defensiva i seguretat en el joc aeri. I també un golàs contra el València, mereixedor del premi al millor gol del mes de desembre per als fans del Barça.

En el seu cas, el bon rendiment ha vingut acompanyat d’unes estadístiques especialment notables: no ha perdut cap dels seus 15 primers partits de Lliga amb el primer equip. Curiosament, ja sigui per lesió (va estar fora dels terrenys de joc tot el mes de novembre) o per decisió tècnica, el central ha anat esquivant les punxades del Barça a la Lliga.

15 partits de Lliga sense derrota

No són molts els jugadors del Barça que han pogut signar els seus primers 15 partits de Lliga sense derrota. Del primer equip actual, qui lidera aquesta estadística és Leo Messi, que en els seus inicis va completar 21 partits de Lliga abans de patir la seva primera derrota. 

El rècord total en el segle XXI està en mans de Paulinho, que va arribar a disputar 34 partits de Lliga sense perdre’n cap la temporada en què el Barça de Valverde no va caure derrotat fins a la penúltima jornada al camp del Llevant... sense que Paulinho participés. De fet, el brasiler va marxar del Barça sense haver perdut mai amb el Barça a la Lliga. És un rècord impossible de batre per Araujo?

Un home de poques faltes

El futbol d'Araujo destaca per la seva contundència, però també pel seu joc net. Amb només 4 faltes comeses en aquesta Lliga 2020/21, és el 10è jugador de tota la competició que té un millor balanç de faltes per minut. En comet una cada 186'5 minuts, o el que és el mateix, una falta cada dos partits. El segon culer amb un millor registre de faltes comeses és Jordi Alba, que en comet una cada 184'5 minuts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut