18 coses que cal saber sobre Pedri

En el dia del seu 18è aniversari, repassem diverses curiositats del jove blaugrana! Les coneixies totes?

Aquest dimecres 25 de novembre es compleixen 18 anys des del naixement d'un dels grans talents actuals culers: Pedri González. El jove mitjapunta canari compleix la majoria d'edat sent un jugador important al primer equip blaugrana, comptant amb la confiança de Ronald Koeman i demostrant, amb grans actuacions, per què és un dels jugadors més utilitzats en aquest inici de temporada.

El '16' barcelonista ha participat en tots els partits oficials d'aquest curs 2020/21, un total d'11 (vuit a la Lliga i tres a la Champions), en els quals ha anotat dos gols: un a la Champions davant el Ferencváros i un a la Lliga contra el Betis, tots dos al Camp Nou. A continuació, repassem 18 curiositats de Pedri per celebrar el 18è aniversari del jove crac culer:

1. Debut professional: Pedri va debutar professionalment el 18 d’agost de 2019 amb Las Palmas i amb només 16 anys. Va ser a la Segona Divisió contra l’Osca.

2. Primer gol professional: Va marcar el seu primer gol com a professional el 19 de setembre, marcant a casa davant l'Sporting de Gijón, i es va convertir en el golejador més jove a la història de Las Palmas als 16 anys, 9 mesos i 23 dies.

3. Jugador destacat a Las Palmas: Tot i que només va estar un any al primer equip canari, Pedri va ser un dels jugadors més destacats de l'equip: el jugador amb més minuts jugats, més assistències de gol, amb més d'assistències de tir, protagonista de la majoria de les grans ocasions creades i de la majoria de regats completats. En total, va acabar participant en 36 partits i va jugar 2.833 minuts amb l'equip.

4. La connexió de Pedri amb el Barça es basa en la família: el seu avi va fundar la Penya Barcelonista de Tenerife-Tegueste. A casa seva, fins i tot els plats del sopar porten l'escut del Barça. És culer des del naixement.

5. Fitxat per l’entrenador del germà: Va ser descobert per l’entrenador del seu germà Fernando, qui va demanar permís a l'instant per fitxar el jugador amb només 4 anys.

6. El dia que va fitxar pel Barça: El 2 de setembre de 2019, el FC Barcelona va arribar a un acord amb Las Palmas per al fitxatge del jove, efectiu a partir de l’1 de juliol de 2020. El jugador va acordar un contracte de cinc anys amb els culers.

7. Dia de presentació: El 20 d’agost, Pedri va ser presentat com a jugador del Barça i el seu primers tocs a la gespa del Camp Nou no van passar desapercebuts, ja que va mostrar el seu gran malabarisme i habilitats.

mini_2020-08-20 PRESENTACION PEDRI 49

8. Debut a la Lliga: El 27 de setembre, en substitució de Philippe Coutinho en el triomf per 4-0 a casa contra el Vila-real. Va sortir al minut 70.

9. Primera titularitat: Pedri va ser titular per primer cop el 17 d'octubre, en la derrota (1-0) contra el Getafe. Pedri va jugar un total de 62 minuts en què va tenir un gran percentatge d'encert en la passada (91%).

10. Debut a la UCL: el 20 d’octubre del 2020 sempre serà un dia especial per al jove migcampista, ja que va arribar el seu primer partit a la Champions League. Koeman li va donar entrada al minut 63 al partit de la fase de grups davant el Ferencváros, que finalment va acabar amb una excel·lent victòria per 5-1.

11. El dia que va marcar el seu primer gol amb el Barça: Però la nit del debut a la Lliga de Campions encara va ser més especial, perquè Pedri va trobar el fons de la xarxa al minut 82 després d’un meravellosa carrera de Dembélé. I així es va batre un altre rècord: dos menors de 18 anys van marcar en el mateix matx. Primer Ansu Fati al minut 42 i després Pedri a la segona part.

12. El seu primer Clàssic: Va disputar 81 minuts: 49 tocs, 31 passades precises i va guanyar 2 duels. Molts van lloar a l’adolescent per la seva impressionant actuació en aquest gran partit.

13. La seva nit màgica contra la Juventus: 92 minuts, 64 tocs, 41 passades (95% de precisió), 4 regats completats, 9 duels guanyats, 2 intercepcions, 3 recuperacions. Brutal. Exhibició absoluta a Torí.

2020-10-28 JUVENTUS-BARCELONA 11-min

14. Copa del Món Sub-17: Pedri va jugar la Copa Mundial Sub-17 del 2019 i va ajudar a guiar Espanya als quarts de final.

15. Espanya sub-21: Des d’aquella Copa del Món sub-17, Pedri va fer el salt a la selecció sub-18, disputant dos partits i marcant un gol, abans de pujar fins a la sub-19 i finalment a la plantilla sub-21.

16. Els seus models: “La meva referència més important era Iniesta, però el meu pare em mostrava vídeos de Laudrup i em va encantar com jugava, tots dos són referents”.

17. El dorsal 28: Durant la seva trajectòria a Las Palmas, va lluir el número 28 a l'esquena en honor d'Andrés iniesta. El número 8 ja estava pres, de manera que va optar pel 28.

18. Una pluja d’elogis: després de la seva impressionant actuació a Torí contra la Juventus, molts van twittejar per alabar el migcampista amb elogis. I hi va haver un tuit molt especial de la llegenda de la Juventus Claudio Marchisio.