Les 10 coses que Messi i Pelé tenen en comú

Les 10 coses que Messi i Pelé tenen en comú

És evident que el nom d'aquests excepcionals futbolistes és sinònim de gol. Però l'argentí i el brasiler comparteixen moltes altres més coses...

Leo Messi ha igualat els registres anotadors de Pelé. És per això que repassem les 10 coses que tenen en comú aquestes dues figures llegendàries.

1. Més gols anotats en un sol club

Sens dubte, l'estadística més important que comparteixen és ocupar la primera posició en el llistat de màxims artillers d'un mateix club. L'estratosfèric jugador brasiler es va apuntar 643 gols amb l'elàstica del Santos, mentre que Messi ha arribat a aquest número icònic amb el Barça. Una xifra que per l'astre argentí no té aturador. 

2. Aparicions al Camp Nou

És una anècdota poc explicada. Però la Perla Negra va jugar i va marcar a l'Estadi; ho va fer com a futbolista del Santos. En concret, Pelé va registrar tres aparicions al coliseu barcelonista: el 1959, el 1960, marcant tres gols en aquestes dues primeres visites, i el 1963.

Per descomptat, el Camp Nou és el temple de Messi. Camp que ha vist 378 gols seus... i els que li queden per veure! 

3. El dorsal '10'

L'icònic futbolista de Três Corações va lluir el número 10 al llarg de tota la seva carrera: primer al Santos, on va estar 18 anys, i després al New York Cosmos, on va completar dos cursos. Per la seva part, l'actual capità blaugrana va començar portant el 30 i, posteriorment, el 19 abans d'enfundar-se, la temporada 2008/09, el 10 del FC Barcelona.

4. Debut en un partit amistós 

Els dos jugadors van debutar amb el primer equip en un matx amistós. L'any 1956, Pelé va debutar oficialment amb el primer equip blanc-i-negre quan tenia 15 anys. Davant hi havia el Corinthians que va caure derrotat per 7-1, amb dues dianes d'O Rei. Pel que fa al futbolista format a La Masia, va signar la seva primera aparició amb primer equip en un amistós davant el Porto. Era l'any 2003, quan l'astre argentí tenia 16 anys, quatre mesos i 23 dies. 

5. Sensacional estadística de gols per partit

Per una banda, el balanç del quatre vegades campió del món amb Brasil va ser de 757 gols en 786 partits; un ritme de 0,93 gols per enfrontament. Per l'altra banda, el capità de La Albiceleste registra 0,79 gols per partit. Unes xifres que situen aquests excel·lents realitzadors en les posicions més altes de la llista històrica de ràtios de gols per partit. 

6. El palmarés individual

Ambdós colossos han rebut nombrosos premis d'elit i galardons individuals, però n'hi ha dos que destaquen. En primer lloc, la Pilota d’Or del Mundial. El jugador de la Canarinha va guanyar aquest premi el 1970, mentre que el futbolista de La Albiceleste el va recollir el 2014. I, en segon lloc, tots dos van ser nominats a Time’s 100: The Most Important People of the Century. Si Pelé va encapçalar la llista el 1999, Messi ho va fer el 2012, després d’una temporada increïble marcant un total de 91 gols, 79 amb el Barça i 12 amb la selecció.

7. Golejadors més joves de la història de la Copa del Món amb les seves seleccions

Els dos cracs tenen el rècord de ser l'anotador més jove de la història de la Copa del Món amb les seves respectives seleccions. El davanter brasiler va obrir el seu compte golejador amb 16 anys i 259 dies; curiosament, la seva primera diana va arribar en un partit contra l'Argentina el 1957. Un grapat d'anys després, el davanter de Rosario, amb 18 anys i 357 dies, es va convertir en l'argentí més precoç en marcar en un Mundial; va ser contra Sèrbia l'any 2006.

8. Alçada similar

Tant Pelé com Messi mesuren menys de 175 centímetres. Si Dico fa 173 cm, La Pulga, 170 cm. 

9. Premis governamentals 

Els seus increïbles èxits també inclouen honoraris governamentals. El 1991, Pelé va rebre l'Orde Nacional del Mèrit del govern del Brasil, una condecoració creada per premiar els ciutadans brasilers majors de 25 anys que han prestat serveis a la nació i que són dignes d'aquesta distinció. Per la seva part, l'any 2019, Leo Messi va rebre una de les màximes distincions de Catalunya, la Creu de Sant Jordi, que reconeix les persones que han contribuït amb èxit a la identitat de la regió. Llegendes dins i fora del terreny de joc.

10. Internacionals més golejadors a Sud-amèrica

En l'àmbit de seleccions, l'exdavanter de la Verde-Amarela encapçala el rànquing de jugadors més golejadors de Sud-amèrica amb 77 gols. L'extraordinari atacant argentí el persegueix amb 71 dianes. Tots dos futbolistes són sinònim de gol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut