Jordi Alba, un assistent de luxe

Jordi Alba, un assistent de luxe

El lateral de L’Hospitalet acumula 63 assistències amb la samarreta del Barça. Aquesta temporada, en suma quatre en vuit partits

Ja fa vuit anys que un jove Jordi Alba, procedent del València, aterrava al Camp Nou per complir el seu somni: jugar al primer equip del Barça. Un temps en què el lateral de L’Hospitalet, que va jugar durant set temporades al futbol formatiu blaugrana, ha forjat la seva història d’èxits.

No només pels títols, 16 en total, sinó també pel seu futbol. Un lateral esquerre ofensiu, ràpid i hàbil, que ha aprofitat la seva capacitat d’incorporar-se a l’atac per portar perill en forma d’última passada.

Peça clau per a tots els entrenadors que ha tingut, ja des del primer dia va demostrar què podria aportar. Concretament des del 26 d’agost del 2012, contra l’Osasuna en la segona jornada de la Lliga, quan una assistència seva va servir perquè Messi, al minut 80, fes el definitiu 1-2. La resta ja és història.

mini_2012-08-26 OSASUNA-BARCELONA 34
La primera assistència de Jordi Alba a Leo Messi va ser el 26 d'agost del 2012, contra l'Osasuna

Els números d’Alba

Aquell dia, el Sadar de Pamplona va ser testimoni de luxe del naixement del tàndem Messi-Alba.

Perquè, en les 9 temporades d’Alba al Barça, el lateral s’ha convertit en un dels principals socis de Leo Messi, amb un total de 21 assistències.

Però no només de l’argentí ja que, per exemple, també va ser un gran aliat de Luis Suárez, amb 20 passades de gol.

En total, i amb la samarreta del Barça, Alba suma 63 assistències, repartides en 46 a la Lliga (51 en total si comptem també les que va fer amb el València), 9 a la Champions i 8 a la Copa.

És, doncs, el segon màxim assistent de la plantilla del Barça, per sota de Leo Messi, que n’acumula més de 270.

De moment, la millor temporada d’Alba en aquest registre va ser la 2018/19, amb 15. Aquest curs, i després de 8 partits disputats, ja en suma 4.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut