Barça – Ferencváros: La Champions arrenca amb bon peu (5-1)

Messi, Ansu, Coutinho, Pedri i Dembélé fan els gols de la victòria en el primer partit blaugrana en aquesta fase de grups

Ja ha tornat la Champions. I el FC Barcelona ha donat la benvinguda a una nova edició amb una gran victòria. Els de Ronald Koeman han derrotat el Ferencváros al Camp Nou, en aquest primer partit de la fase de grups, per començar aquesta aventura amb bon peu. Messi i Ansu, en el primer temps, i Coutinho, Pedri i Dembélé, a la segona meitat, han estat els encarregats de posar el 5-1 que ha acabat reflectint el marcador de l’Estadi.

Un resultat que permet ja als blaugrana col·locar-se en la primera posició del grup G, amb una diferència de gols més gran que la Juventus, que ha guanyat el Dinamo de Kíev per 0-2.

Messi obre la llauna

El resultat al descans ja tenyia el partit majoritàriament de color blaugrana. I això que, durant els primers 20 minuts, la valentia d’un Ferencváros que ha buscat sortir ràpid cada cop que ha pogut ha portat algun ensurt. Com el gol de Tokmac que finalment ha estat anul·lat per fora de joc (min 11), així com el xut d’Isael que s’ha estavellat contra el travesser (min 19).

Però el guió ha canviat a través d’un penal a favor del Barça per una falta sobre Leo Messi, que el mateix jugador argentí s’ha encarregat de transformar (1-0, min 27) per sumar una nova víctima a la seva llista d’equips batuts.

I és que el gol ha ajudat als de Koeman a jugar amb més tranquil·litat i a tocar i tocar sense tanta pressió per trobar espais. Així, per exemple, Ansu Fati ha començat a rondar l’àrea, mentre que Trincao, en uns grans minuts finals del primer temps, ha posat en molts problemes la defensa hongaresa.

El gol, finalment, ha arribat amb una passada brutal de De Jong cap a Ansu, que s’ha avançat molt bé a la defensa i ha transformat el 2-0 (min 41) amb què s’ha arribat al descans.

Guió que s’ha allargat en el segon temps, ja que el domini ha continuat sent blaugrana, i ràpidament s’ha vist reflectit en el marcador. Una jugada molt maca en què han participat Pjanic, Messi i Ansu, amb una assistència d’esperó cap a Coutinho, que ha marcat després d’un cop sec que s’ha colat pel pal curt del porter (3-0, min 50)

El Ferencváros ha revifat després de l’expulsió per vermella directa de Piqué, per una falta sobre Tokmac quan era últim home. Però, tot i que Kharatin ha transformat el penal per reduir diferències (3-1, min 70), el Barça ha continuat sent superior.

Pedri i Dembélé tanquen la golejada

Els canvis han donat una mica més de frescor l’equip i, precisament, una jugada de Dembélé per la banda dreta i una passada enrere des de la línia de fons ha estat caçada per Pedri, que ha fet el 4-1 per estrenar-se com a golejador del Barça (min 82).

Acció que no ha estat l’última, perquè una combinació entre Pedri i Messi ha acabat als peus de Dembélé, que no s’ho ha pensat i ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa amb una rematada potent i col·locada (5-1, min 89). Ara sí, per tancar el marcador d’un primer partit que ha acabat sent un gran debut.