5 | Les Champions guanyades pel Barça

5 | Les Champions guanyades pel Barça

Falten només cinc dies per al Barça-Nàpols. Cinc, com les Copes d'Europa que ha aconseguit el Club al llarg de la història

Una dia menys per al Barça-Nàpols. Falten només cinc dies per al gran partit de Lliga de Campions on els culers buscaran certificar l'accés als quarts de final. Cinc, com les Champions que ha guanyat el Club al llarg de la història: 1991/92, 2005/06, 2008/09, 2010/11 i 2014/15. Aquest mes d'agost, els barcelonistes buscaran la sisena però primer, cal superar al Nàpols el proper dissabte. 

Des de la primera, a Wembley, fins la darrera a Berlín. Els culers -que en total han disputat vuit finals- han guanyat les seves cinc Copes d'Europa als darrers 28 anys, amb grans exhibicions i partits pel record. La primera, el 1992 davant la Sampdòria, va ser obra del 'Dream Team' de Johan Cruyff, que va permetre als culers guanyar el desitjat trofeu després de les derrotes a Berna el 1961 i a Sevilla el 1986. Un gol de falta de Ronald Koeman a la pròrroga va canviar la història del Club, i va iniciar una gran etapa de títols i joc que encara dura a dia d'avui.

La segona va haver d'esperar 14 anys quan, el curs 2005/06, els blaugrana van tornar a tocar el cel a París de la mà de Frank Rijkaard. El triomf per 2-1 davant l'Arsenal, remuntant el gol inicial amb dianes d'Eto'o i Belletti, va ser la cirereta del pastís d'una gran etapa amb una gran generació de jugadors, liderats per l'astre brasiler Ronaldinho Gaúcho. Només tres anys després, arribaria un triplet d'ensomni amb Pep Guardiola a la banqueta, culminat amb la Champions a Roma (2-0) amb gols d'Eto'o i Messi davant el Manchester United.

Un equip de llegenda que dos anys després tornaria a repetir èxits, aquest cop a Wembley, igual que el 1992. Una autèntica exhibició blaugrana, que no va donar opcions al Manchester United (3-1) i va vèncer amb gols del seu trident ofensiu: Pedro, Messi i Villa, confirmant-se com un dels millors equips de la història del futbol amb un joc antològic. Finalment, quatre anys després, ja amb Luis Enrique a la banqueta, els culers van tornar a aconseguir un triplet històric superant a la final de Berlín a la Juventus (3-1), amb gols de Rakitic, Luis Suárez i Neymar Jr, temporada de la qual precisament es podrà gaudir d'una pel·lícula a Barça TV+.

A continuació, repassem els 11 jugadors que han marcat a les vuit finals de Champions culers! Els recordaves a tots?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut