La dada del dia: 38 | Els gols de Maradona com a blaugrana

La dada del dia: 38 | Els gols de Maradona com a blaugrana

Repassem la trajectòria i les millors dianes del Pelusa com a culer, 38 anys després del seu fitxatge pel Barça

El 4 de juny del 1982, nou dies abans del tret de sortida al Mundial celebrat a Espanya, Diego Armando Maradona es va convertir en nou jugador del Barça, procedent de Boca Juniors. Amb el ‘10’ a l’esquena, el Pelusa va estar dues temporades a Can Barça, on va disputar 58 partits oficials i va anotar 38 gols. Unes xifres a l’alçada d’un crac mundial, que podrien haver-se vist incrementades, però les lesions van fer del pas de l’argentí pel Club, una etapa agredolça.

Un fitxatge complicat

La incorporació de Maradona pel Barça es va coure a foc lent. Quatre anys abans, el llavors president del Club, Josep Lluís Núñez, va intentar fitxar-lo, però es va acabar desestimant la seva incorporació. Dos anys després, els blaugrana van tornar a trucar a la porta del jugador, però l’Associació de Futbol Argentí (AFA) va tancar tota possibilitat fins que el Pelusa disputés el Mundial 1982 amb la seva selecció. Pocs dies abans de l’inici de la Copa del Món, el Barça va tancar el traspàs de Maradona per 1.200 milions de pessetes (7,2 milions d’euros), una xifra rècord per aquella època. Juntament amb Kubala, Cruyff, Ronaldinho i Messi, és un dels millors jugadors que mai ha vestit la samarreta blaugrana.

L’arribada d’un crac mundial

Amb només 21 anys, Maradona ja era considerat com una estrella mundial i la seva arribada a la Ciutat Comtal va provocar una gran expectativa. L’argentí va formar part d’una plantilla extraordinària amb Julio Alberto, Alexanko, Migueli, Schuster, el ‘Lobo’ Carrasco i Quini, entre molts d’altres. Una generació de futbolistes que, durant les dues temporades en què Maradona va vestir la samarreta blaugrana, va aconseguir tres títols: una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Supercopa d’Espanya. En l’apartat individual, el Pelusa va anotar 38 gols (22 a la Lliga, Lliga vuit a la Recopa d’Europa, quatre a la Copa del Rei i quatre a la Copa de la) en 58 partits oficials. Alguns d’ells tan recordats com el que va marcar de vaselina a l’Estrella Roja a la Recopa d’Europa 1982/83 o el que va anotar al Santiago Bernabéu a la Copa de la Lliga 1982/83, el qual va provocar els aplaudiments dels mateixos aficionats blancs.

Les lesions: la nota negativa

L’etapa de Maradona al Barça va estar marcada, malauradament, per les lesions. En la seva primera campanya, la 1982/83, va patir una hepatitis que el va mantenir allunyat dels terrenys de joc tres mesos. En la seva segona, i última, temporada, una greu lesió en el turmell esquerre en la quarta jornada de Lliga, també el va apartar del futbol durant tres mesos. Aquests dos entrebancs van impedir que l’afició blaugrana pogués gaudir de la seva prodigiosa esquerra, canvi de ritme, velocitat i dríbling en comptades ocasions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut