La dada del dia | 755: Els minuts d’imbatibilitat de Claudio Bravo amb el Barça

La dada del dia | 755: Els minuts d’imbatibilitat de Claudio Bravo amb el Barça

El porter xilè va rubricar el seu gran primer any al Camp Nou amb un triplet i dos rècords individuals només a l’abast dels millors

Dues temporades, vuit títols i una gran petjada. Claudio Bravo va defensar la porteria del Barça del 2014 al 2016. Durant aquests anys, el xilè no només es va consolidar com un dels millors porters del món, sinó que es va posar l’afició blaugrana a la butxaca gràcies a les seves grans actuacions i al seu compromís tant a dins com a fora del terreny de joc.
 
Parlar de Bravo és sinònim de recordar un dels millors anys de la història del Club, el 2015. Va ser en aquella temporada, la primera del xilè al Camp Nou, quan l’equip, aleshores dirigit per Luis Enrique Martínez, es va alçar amb el seu segon triplet de la història. El 17 de maig els blaugranes es proclamaven campions de Lliga; el 30 de maig campions de la Copa del Rei; i el 6 de juny campions de la Champions. Tres títols que van arribar, en gran manera, gràcies a la fiabilitat de Marc-André ter Stegen i del mateix Bravo sota els pals.

Claudio Bravo during the squad presentation at the Gamper Trophy / MIGUEL RUIZ-FCB

Un ‘Zamora’ i un rècord per a la història

L’excepcional any del xilè va començar molt aviat. Concretament, ja en el tram inicial de Lliga. Bravo va encadenar 8 jornades -les vuit primeres- sense encaixar cap gol, vuit clean sheets que li van permetre fer-se l’amo i senyor de la porteria blaugrana en el campionat domèstic i que, de retruc, el van portar a aconseguir un rècord encara vigent en la història del Club: 755 minuts mantenint la porteria a zero -fins aleshores la ratxa d’imbatibilitat més alta era propietat del guipuscoà i exblaugrana Pello Artola amb 560 minuts.
 
Les grans xifres del xilè sota els pals en aquella temporada 2014-15 van transcendir més enllà del rècord dels 755 minuts. Bravo es va fer amb el premi ‘Zamora’, guardó atorgat cada any al porter menys golejat de la Lliga, i va aconseguir una nova efemèride: batre el rècord que compartien Víctor Valdés i Andoni Zubuizarreta de més partits sense encaixar cap gol durant una campanya a la Lliga. La xifra estava en 20 i Bravo la va fixar en 22. Porteria tancada amb pany i forrellat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut