El Barça fitxa Martin Braithwaite

El Barça fitxa Martin Braithwaite

El jugador signarà contracte amb el Club per al que queda de temporada i quatre més, fins al 30 de juny del 2024, amb una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros

El FC Barcelona ha fet efectiva la clàusula de rescissió del jugador Martin Braithwaite, que així ha quedat desvinculat de la disciplina del Club Deportivo Leganés. El cost de la clàusula ha estat de 18 milions d’euros.

El jugador signarà contracte amb el Club per al que queda de temporada i quatre més, fins al 30 de juny del 2024, amb una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros.

Aquesta serà l'agenda de Braithwaite per a aquest dijous:

  • A les 18.00 hores, signatura del contracte a la Llotja President Suñol en un acte privat.
  • A les 18.45 hores, sessió fotogràfica al terreny de joc del Camp Nou.
  • A les 19.15 hores, presentació i posterior roda de premsa a la sala de premsa Ricard Maxenchs

Mundialista amb experiència a la Lliga

Nascut el 5 de juny de 1991 a Esbjerg (Dinamarca), Martin Braithwaite Christensen és un davanter incansable. El danès arriba al FC Barcelona després de deixar la seva empremta al Leganés durant l’any que hi ha estat.

Mirant enrere, els primers passos futbolístics els va registrar a l’escola de Sædding-Guldager Idrætsforening. El següent pas va ser a l’equip més important d’Esbjerg, la seva ciutat natal, mentre que després de quatre cursos va canviar els colors blanc-i-blaus pel violeta del Toulouse. De manera progressiva, el jove Braithwaite es va assentar al club francès. Els 35 gols durant quatre campanyes que va cantar a la Ligue 1 es van traslladar a Middlesbrough, aleshores a la Championship anglesa. Sis gols al comtat de North Yorkshire el van conduir, de nou, a la Lliga francesa.

Durant la cessió al Girondins de Bordeus, les quatre dianes que va fer amb el ‘9’ a l’esquena van contribuir a la classificació per a l’Europa League. De tornada al Middlesbrough, al mercat d’hivern del curs 2018/19 va acabar recalant al Leganés. A l’equip de Madrid, l’aportació de Braithwaite va ser cabdal. Perquè va ser un dels principals responsables de la continuïtat del conjunt 'pepinero' a Primera Divisió. En el seu primer curs a la Lliga, Reial Madrid, Barça, Rayo Vallecano, València i Sevilla van entrar en l’historial anotador del d’Esbjerg. De moment, aquesta temporada ha firmat unes altres 8 dianes.

El palmarès del danès també reflecteix internacionalitats amb la selecció del seu país. Amb Dinamarca, Braithwaite va participar en el Mundial de Rússia del 2018. La Croàcia de Rakitic en la tanda de penals dels vuitens de final acabaria amb el camí del davanter en la seva única cita mundialista en l’àmbit de seleccions absolutes.

Braithwaite: més que gols

L’aportació de Martin Braithwaite a la gespa rau més enllà dels gols. Perquè aquest ‘9’, que també pot actuar en els costats de l’atac, és treball i voluntat. Al Leganés, el danès era la primera peça de la línia defensiva. Una velocitat que també exhibeix en jugades individuals amb la pilota enganxada a les seves botes. Una qualitat que es veu complementada amb la seva capacitat combativa. És, en definitiva, un mal de cap per a les defenses rivals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut