L’esprint final del Barça i del Madrid

L’esprint final del Barça i del Madrid

Blaugranes i blancs encaren un tram final de Lliga vibrant que servirà per decidir qui s’acaba adjudicant el títol de campió

La victòria del Barça davant el Getafe aquest cap de setmana (2-1) i l’empat del Reial Madrid contra el Celta al Santiago Bernabéu (2-2) obren un escenari de màxima igualtat al capdavant de la Lliga. Els blaugranes, segons a la classificació amb 51 punts, n’han retallat 2 als blancs, líders, i s’han col·locat només a 1 de l’equip de Zinedine Zidane. Un cop completada la jornada 24 del campionat, són 14 els compromisos que queden a l’horitzó per determinar qui s’acaba proclamant campió d’aquesta edició número 89 del títol de Primera Divisió.

D’aquestes 14 cites, 7 a casa i 7 a fora per als dos equips, el Clàssic al Santiago Bernabéu del pròxim 1 de març està marcat en vermell com una data clau per al desenllaç d’aquesta cursa. Els calendaris que esperen tant al Barça com al Madrid són tan complexos com exigents, però els antecedents de la temporada passada en els partits que queden per jugar afavoreixen lleugerament un conjunt blaugrana que, si es repeteix la història, s’adjudicaria la seva 27a Lliga al final d’aquest curs 2019/20.

Dels 14 compromisos que encara s’han de disputar, agafant de referència el mateix rival i la mateixa condició de local o visitant de la campanya passada, i traient de l’equació els partits contra el Mallorca i l’Osasuna (equips que formaven part de la Segona Divisió), el Barça va sumar un total de 29 punts.

Els resultats de la Lliga 2018/19 dels rivals que encara els hi queden a Barça i a Madrid en aquesta edició de la competició regular

A l’altra cara de la moneda, la temporada 2018/19 el Reial Madrid en va sumar 26 en els partits que encara li queden per jugar enguany, exceptuant el del Granada (equip que també jugava a Segona Divisió) i novament el Mallorca.

D’aquesta manera, si aquests números entre els dos màxims aspirants per guanyar la Lliga es tornessin a produir aquesta temporada, i tenint en compte la diferència actual entre els dos conjunts a la classificació, el Barça es tornaria a proclamar campió de la màxima competició domèstica, el novè títol de Lliga en 12 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut