Setién, un migcampista amb molta màgia

Setién, un migcampista amb molta màgia

Era un futbolista creatiu que va destacar per la seva màgia i va meravellar en les seves 19 temporades com a futbolista, especialment al Racing de Santander

Alguns potser el recorden per vestir la samarreta del Llevant en els seus darrers partits com a futbolista. Però Quique Setién va marcar una època com a futbolista del Racing de Santander, l’equip de la seva ciutat. I és que el càntabre va defensar la samarreta del conjunt de Santander en 12 de les 19 temporades que Setién va ser futbolista professional després de formar-se en el futbol platja, al Casablanca, en un primer moment, i després al Perines.

De Cruyff a la màgia de Setién

Quique Setién és un gran seguidor de Johan Cruyff i bona prova d’això és el seu futbol de toc i qualitat. Uns aspectes que va mostrar a la perfecció com a futbolista i, posteriorment, com a tècnic. I és que Setién destacava per ser un migcampista creatiu que aportava qualitat i, tot i tenir un bon físic, destacava la gran habilitat amb la pilota als peus amb què va meravellar els seguidors del futbol dels anys 80 i 90. "Setién destacava per tenir una gran qualitat, era un migcampista amb molta qualitat tècnica, golejador i amb una gran rematada de cap. A banda de voler guanyar sempre buscava que l'equip jugués bé al futbol", explica l'exjugador del Barça Salvador Garcia, amb qui va coincidir al Logronyès.

Els aficionats del conjunt de Santander van poder gaudir d’un dels ídols del futbol càntabre que ràpidament va consolidar-se a l’equip. Les bones actuacions li van servir per fer el pas a l’Atlètic de Madrid de Luis Aragonés, on va tenir bastant protagonisme i va aixecar la Supercopa d’Espanya. Després del seu tercer curs al club madrileny va jugar al Logronyès per quatre temporades. Curiosament, Setién va marcar dues dianes com a jugador contra el Barça, la primera al Camp Nou a les files del Logronyès i la segona a El Sardinero en un 5-0 del Racing de Santander.

El Camp Nou com a fi d’una etapa i inici d’una altra

El darrer partit de Setién com a jugador del Racing va acabar-se precisament en un Barça-Racing del curs 1995/96 que va acabar amb empat en el marcador (1-1) i amb el nou tècnic blaugrana disputant els darrers 10 minuts del partit. A més, va ser el seu darrer partit com futbolista a Primera, pas previ a la seva curta etapa al Llevant abans de retirar-se dels terrenys de joc. 

25 anys després Setién torna al Camp Nou per iniciar una nova etapa, en aquest cas des de les banquetes. On de ben segur impregnarà l’afició culer de la seva alegria i forta personalitat futbolística.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut