Les 10 coses que has de saber sobre Quique Setién

Les 10 coses que has de saber sobre Quique Setién

Coneix els seus orígens i els fets més destacats, a banda d’altres curiositats del nou entrenador del FC Barcelona

Quique Setién serà el nou tècnic del FC Barcelona. L'entrenador càntabre signa fins al 30 de juny de 2022 i, d'aquesta manera, agafa el relleu d'Ernesto Valverde. Així doncs, repassem 10 aspectes que cal conèixer sobre el nou entrenador blaugrana.

1) Els inicis de Quique Setién en el futbol va ser al futbol platja, esport en el qual va arribar a jugar amb la selecció.

2) A Santander el coneixen com a “El Maestro”, on és un dels ídols de la seva etapa com a jugador. Al Racing de Santander va jugar-hi 12 temporades en dues etapes. També va dirigir el conjunt càntabre el curs 2001/02 amb la temporada ja iniciada i va aconseguir l’ascens a Primera. A més, va ser entrenador del Poli Ejido, el Logronyès, el Lugo, el Las Palmas i el Betis. Com a curiositat, va exercir de seleccionador de Guinea Equatorial durant un partit.

3) Setién és el tercer entrenador càntabre de la història del Barça, després d’Enrique Orizaola (1961) i Laureano Ruiz (1976).

4) Setién s’ha enfrontat 22 vegades al Barça com a jugador, amb un balanç de 5 victòries, 5 empats i 12 derrotes. En aquests partits, va marcar dos gols: el primer, en un Barça-Logronyès (2-1) de la Lliga (temporada 1990/91); el segon, en un Racing-Barça (5-0) de Lliga el curs 1994/95.

5) Com a entrenador, Setién s’ha enfrontat contra el Barça en set ocasions, amb un balanç de 6 derrotes i una victòria. Aquest triomf va ser al Camp Nou, en partit de Lliga de la temporada 2018/19.

6) Setién va dirigir els exblaugranes Bartra, Kaptoum, Tello, Sanabria, Araujo, Halilovic i Kevin-Prince Boateng, a banda de l’actual jugador del Barça Junior Firpo.

7) El nou tècnic blaugrana sempre s’ha desfet en elogis cap al Barça i cap a Leo Messi, a qui considera “un luxe i el millor jugador de la historia”. L’últim cop que Setién va elogiar el crac argentí va ser després d’una exhibició de Messi al Benito Villamarín.

8) En una de les seves visites al Camp Nou, Sergio Busquets li va regalar una samarreta signada. La frase: "Per a Quique amb estima i admiració per la teva manera de veure el futbol. Una abraçada"

9) Una de les passions de Quique Setién són els escacs i ho ha mostrat amb partides curioses, com ara davant l’excampió mundial Kàrpov.

10) El seu fill, Laro Setién, de 24 anys, juga al Sant Andreu, equip de juga al Grup V de la Tercera Divisió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut