Messi i Suárez, 800 gols

Messi i Suárez, 800 gols

Una dupla letal que ha signat aquestes estratosfèriques xifres amb la samarreta del FC Barcelona

Messi i Suárez esparveren xarxes. Aquesta incansable dupla golejadora ja suma, compatibilitzant totes les competicions, 800 gols amb l’elàstica del FC Barcelona. En la darrera victòria en la Champions League, el Borussia Dortmund va sucumbir a l’ortodòxia anotadora del 9 i del 10 blaugranes. Uns amics que, altre cop, van mostrar l’esplèndida connexió sobre la gespa.

Leo Messi va celebrar la seva darrera diana en el seu partit 700 amb el FC Barcelona. Durant aquests duels, el nivell de l’astre argentí no ha decaigut. Cada vegada que salta a la gespa delecta el públic i, fins i tot, els rivals. Cinc Pilotes d'Or i sis Botes d'Or no estan a l’abast de cap altre jugador d’aquest planeta. Per la seva part, Luis Suárez, amb 262 matxs, exhibeix la seva voracitat golejadora. Una actitud que li ha valgut per alçar una vegada la Bota d’or amb el FC Barcelona (2015/16).

I és que Suárez i Messi envien la pilota al fons de la xarxa de manera heterogènia. En cada acció es reinventen. O sinó recordeu els 52 llançaments de falta que el de Rosario ha transformat. Les 34 víctimes diferents de la Champions. O també els 27 de 27 rivals de la Lliga que han sofert la punteria del de Salto.

On els situen les comparacions?

Unes xifres que han situat Leo Messi i Luis Suárez en posicions privilegiades del rànquing dels golejadors de les memòries del FC Barcelona. Una llista formada per llegendes blaugrana que l’argentí lidera amb 613 dianes i l’uruguaià, amb 187 gols, perseguint Kubala. Uns davanters que partit rere partit actualitzen una classificació amb autèntics especialistes d’aura ofensiva.

Per fer-nos una idea d’aquestes encegadores estadístiques, a la dècada dels 50 César i Kubala, segon i tercer en l'organització de golejadors històrics del Barça, van enregistrar conjuntament 426 dianes. En uns altres temps, Rivaldo i Kluivert van signar-ne 252. En temps més actuals, Cristiano Ronaldo (450) i Benzema (236) van sumar 686 gols en la seva etapa conjunta al Reial Madrid. Cavani (195) i Ibrahimovic (156), 351 quan van compartir files al PSG. I, de moment, Lewandowski i Müller duen 405 dianes amb el Bayern de Munic.

En definitiva, el 10 de Messi i el 9 de Suárez no deixen d’estendre’s al llarg de la samarreta blaugrana quan celebren gol. Els dits de l’argentí s’eleven partit rere partit al cel i els de l’uruguaià es dirigeixen als llavis per mostrar l'alegria d’una quantitat estratosfèrica consumible. Perquè les 800 dianes que porten fins ara continuaran eixamplant-se a la Lliga, la Champions o la Copa del Rei. Messi i Suárez, sempre tenen fam de gol.    

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut