10 coses que cal saber de Wague

10 coses que cal saber de Wague

El lateral senegalès podria tenir minuts aquest dissabte a Butarque, coincidint amb la lesió de Nélson Semedo i que Sergi Roberto complirà sanció per cinc targetes grogues

Uns inicis durs. Wague va començar jugant a futbol descalç. D’aquesta manera el lateral culer va aprendre a “perfeccionar la tècnica i a endurir els seus peus”. Un pas previ a l’Acadèmia Aspire i al KAS Eupen belga.

-Del Barça B al primer equip. Cal recordar que Wague va jugar la temporada passada amb el Barça B i va disputar tres partits amb el primer equip contra l’Osca, el Celta i l’Eibar.

-El vintè i el primer. Wague és el vintè africà de la història del FC Barcelona i el primer senegalès blaugrana. Des de Jorge Alberto Mendoça (1966-1969) molts han estat els africans que han estat destacats en la història culer.

-Setze. El lateral senegalès porta el dorsal ‘16’. És l’onzè jugador a portar aquest número, després que ho fessin jugadors com Xavi Hernández o Sergio Busquets, entre d’altres.

Moussa Wague amb el dorsal '16' - MIGUEL RUIZ-FCB
Moussa Wague amb el dorsal '16' - MIGUEL RUIZ-FCB

-Eto'o, Touré Yaya i Keita. Els tres exblaugranes són els referents del jugador culer. Tres jugadors que van marcar una època i es van guanyar l’estima del Camp Nou.

-Dani Alves. El lateral brasiler és el futbolista referent de Wague en el lateral dret.

-Bignona, un puntal i un impuls. Els familiars més propers de Wague viuen al Senegal, però no es perden cap partit del Barça ni de la selecció a través de la televisió, especialment els que juga el ‘16’ culer. El contacte gairebé diari amb la família i el suport de tot el país és “un impuls d’energia” per al futbolista.

Moussa Wague en una entrevista exclusiva per als mitjans del Club - MIGUEL RUIZ-FCB
Moussa Wague en una entrevista exclusiva per als mitjans del Club - MIGUEL RUIZ-FCB

-Golejador precoç. Wague és el jugador africà més jove després del gol que va marcar contra Japó al Mundial de Rússia amb 19 anys i 263 dies.

-La selecció, una família. Per a Wague anar amb la selecció suposa compartir bons moments, ja que la majoria de jugadors han jugat junts des de les seleccions inferiors. A més, tenen una rutina abans dels partits: mengen el thieboudienne –el plat nacional a base d’arròs i peix- i ballen per eliminar la pressió i preguen junts.

-Subcampió d’Àfrica. El lateral blaugrana va finalitzar en segona posició la Copa d’Àfrica d’aquest estiu amb el Senegal després de caure per la mínima a la final contra Algèria (0-1).

Moussa Wague amb la camiseta del Senegal - FIFA
Moussa Wague amb la camiseta del Senegal - FIFA
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut