Ple del Barça de cara a l’Eurocopa 2020

Els 10 jugadors del Barça que han participat amb les seves seleccions a la fase de classificació han assolit el seu bitllet per a l’Eurocopa del proper estiu

Conclou l’última aturada per seleccions i l’Eurocopa 2020 cada cop està més definida. De fet, els 10 jugadors del Barça que han participat amb les seves seleccions a la fase de classificació han assolit el seu bitllet per a l’Eurocopa del proper estiu. Són Jordi Alba, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Marc-André ter Stegen, Ivan Rakitic i Nelson Semedo.

En aquesta darrera aturada, molts d’ells han tingut novament protagonisme. Fem un repàs a tots els internacionals culers –també els sud-americans- que hi han participat:

MARC-ANDRÉ TER STEGEN (90 minuts jugats). El porter alemany va jugar el segon partit d’Alemanya contra Irlanda del Nord (6-1). La ‘Mannschaft va segellar en aquesta aturada el seu bitllet per a l’Eurocopa 2020 després de tombar dissabte Bielorússia (4-0).

FRENKIE DE JONG (165 minuts jugats). Com Alemanya, el combinat holandès va assegurar dissabte la seva presència a la gran cita del proper estiu. De Jong va jugar els 90 minuts contra Irlanda del Nord i 75 contra Estònia.

SERGIO BUSQUETS (90 minuts jugats). Espanya, que ja tenia el bitllet assegurat des de l’última aturada, ha resolt amb victòria els seus dos duels a casa contra Malta i Romània. Sergio va descansar contra els primers i va jugar el partit sencer contra els segons.

CLEMENT LENGLET (180 minuts jugats). Doble victòria i titularitat per al central del combinat francès, que també va assegurar la seva presència a l’Eurocopa el passat dijous, després de tombar Moldàvia (2-1).

ANTOINE GRIEZMANN (180 minuts jugats). Mateix protagonisme per al davanter culer, que va jugar el partit sencer contra Moldàvia i també contra Albània (0-2), on va veure porta. L’actual campiona del món no faltarà a l’Eurocopa 2020.

LIONEL MESSI (180 minuts jugats). El ‘10’ blaugrana ha tornat a la seva selecció per la porta gran. Va ser l’autor del gol de la victòria contra el Brasil (1-0) i va signar un gol i una assistència contra l’Uruguai (2-2). Tots dos eren compromisos amistosos.

LUIS SUÁREZ (135 minuts jugats). El davanter uruguaià va jugar la primera meitat de l’amistós contra Hongria (victòria per 1-2) i el partit sencer contra l’Argentina, en què, com el seu amic Lionel Messi, va signar un gol i una assistència.

ARTHUR (135 minuts jugats). Arthur va ser titular contra l’Argentina i també contra Corea del Sud en els dos amistosos de la ‘canarinha’. El primer va acabar amb derrota amb gol de Messi i el segon, amb victòria per 5-0 a Abu Dabi.

MOUSSA WAGUÉ (90 minuts jugats). El lateral senegalès ha arrencat la fase de classificació per a la Copa Àfrica 2021 amb dues victòries. El jugador culer va participar en la victòria contra el Congo (2-0) jugant els 90 minuts i va descansar diumenge en el triomf contra la selecció d’Eswatini (1-4).

Més enllà de les seleccions absolutes, altres jugadors del primer equip i del Barça B també han participat en aquesta aturada de seleccions. Són Jean-Clair Todibo amb la selecció francesa Sub-20, Iñaki Peña, Abel Ruiz, Ansu Fati i Carles Pérez amb Espanya Sub-21 o Ludovit Reis amb Holanda Sub-21.