Més que un partit a Cartagena

Més que un partit a Cartagena

(19.00 h - fcbarcelona.cat, app del Barça i Barça TV) El conjunt blaugrana disputarà un amistós solidari en un duel en què participaran integrants del primer equip i del Barça B

Més que un partit qualsevol. El FC Barcelona viatja a Cartagena per jugar un partit amistós solidari (19.00 hores, en directe pel web i l'app del FC Barcelona) en què la recaptació de les entrades anirà destinada als damnificats per les riuades que es van produir entre el 12 i el 16 de setembre a la regió murciana. Un duel que retorna el Barça a aquesta ciutat després de cinc temporades. Un territori poc acostumant a rebre els blaugranes.

Un enfrontament poc habitual

Des de la temporada 2013/14 que el Barça no s’enfronta al Cartagena. Aquest darrer precedent corresponia als setzens de final de la Copa del Rei. El matx d’anada va tenir lloc el 6 de desembre a l’estadi Cartagonova. Un escenari on els culers van golejar els locals per 1-4. Un doblet de Pedro i els gols de Cesc i Dongou van capgirar la diana inicial dels blanc-i-negres. A la tornada, Pedro, Mariano Sánchez en pròpia porta i Neymar (3-0) van certificar la classificació blaugrana.

Un nou Cartagena-Barça que arribava 24 anys després. Perquè els aficionats s’havien de remuntar fins a l’any 1989 per trobar l’últim repte entre catalans i murcians. Un global de 7-0 resoldria favorablement els setzens de final de la Copa del Rei d’un Barça entrenat per Cruyff i amb jugadors com Amor, Carrasco, Lineker, Alexanko o Valverde. Precisament, l’actual entrenador del FC Barcelona va signar gol i titularitat al Cartagonova.

Molt abans d’aquests quatre enfrontaments de Copa del Rei, Barça i Cartagena es van veure la cara en dos amistosos. Un a l’estadi de les Corts el 1930 (3-1 amb les dianes de Ramon, Arocha i Parera) i un altre a Cartagena el 1966 (1-3 amb gols de Re, Verges i Vidal).

El rival

Entrenador: Gustavo Munúa. Uruguaià que ja ha jugat davant el FC Barcelona. I és que és l’exporter del Deportivo de la Corunya, el Màlaga o el Llevant. Piqué o Messi saben què és marcar-li gol.

Classificació: Líder del grup 4 de Segona Divisió B. Amb 27 punts avantatja el segon amb quatre unitats.

Golejadors: Els davanters Elady i Caballero han materialitzat tres dianes cadascun en les dotze jornades de Segona Divisió B i són els màxims artillers de l’equip.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

Per a aquest partit Valverde ha facilitat la llista de 22 convocats: Neto, Piqué, O. Dembélé, Aleñá, S. Roberto, Junior, Sergi Puig, C. Pérez, Morer, Guillem, Akieme, O. Mingueza, R. Araujo, Chumi, Riqui Puig, Sarsanedas, Monchu, Collado, Jandro, Saverio, Hiroki Abe i Marqués.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut