Ter Stegen:

Ter Stegen: "He crescut molt i això em fa feliç"

El porter alemany repassa la seva trajectòria com a blaugrana, parla de la seva vida fora dels terrenys de joc i analitza l’actualitat més recent de l’equip

Marc-André ter Stegen és bicentenari. Fiable sota pals com pràcticament ningú, el porter blaugrana s’ha consolidat durant tot aquest temps com un dels jugadors més estimats per l’afició. I això ho noten ell i la seva família, encantats i enamorats de Barcelona i la seva gent. És per això que, per a l’alemany, haver jugat 200 partits amb el Barça és tot un orgull.

Per commemorar la xifra, Ter Stegen atén els mitjans del Club i repassa els seus records, analitza el seu treball diari i parla de l’actualitat de l’equip.

Grans moments com a blaugrana

“El primer partit sempre és molt especial i el vaig gaudir molt (contra l’Apoel, a la Champions). No em poso nerviós gaires vegades, però aquell dia ho estava perquè volia fer-ho bé i convèncer la gent”.

“Un dels partits dels que guardo un millor record és la final de la Champions de Berlín, però també d’altres que ens han donat títols. Al final, aquests són els moments més especials que pots viure com a jugador”.

“Fer una aturada important és una sensació que busques, perquè com a porter vius per a aquests moments. Si puc donar la meva millor versió i salvar l’equip en alguna ocasió, millor per a tots”.

El treball diari

“Tinc la sort de parlar cada dia amb De la Fuente (entrenador de porters del Barça) i veiem junts pràcticament cada partit. Busquem les situacions necessàries per millorar i ens fixem en què hem de corregir”.

“Sé perfectament en què he fallat després dels partits. Som humans i sempre podem cometre alguna errada, així que ho tracto estant molt obert a les crítiques perquè vull millorar. Ningú vol fallar, però aquest tipus d'experiències són bones per al futur”.

“Com a porter del Barça, són importants els rondos i el joc de posició. Estic intentant millorar i aquí és fàcil fer-ho amb tants bons jugadors, perquè t'has d'adaptar sí o sí”.

El record dels 200 partits

“Un dels jugadors que més mal m’ha fet a la Lliga és Aduriz, perquè m’ha marcat diverses vegades. Estic content que acabi la seva gran carrera, perquè ja no m'hi hauré d'enfrontar més (bromeja). Em queda un últim cop a la Lliga, i espero que no em faci més gols”.

“Guardo samarretes d'amics meus, com ara Reus, Götze, Dante, etc... Són records que t'emportes i ara, quan faci espai, les penjaré”.

“He canviat sobretot en l’experiència adquirida, tot i que també he millorat molt en aspectes del joc. Estic molt content per haver arribat a aquesta xifra, la dels 200 partits, que no és habitual. Durant aquest temps, a més, he canviat com a persona. Tot el que tinc al voltant m’ha fet créixer i això em fa feliç”.

Imatge de Ter Stegen durant l'entrevista
Imatge de Ter Stegen durant l'entrevista

Ter Stegen, fora del terreny de joc

“A casa desconnecto de veritat. Amb la família, intentem parlar poc de futbol. De vegades passa, òbviament, perquè és la meva professió. Igualment passa amb la feina de la meva dona, que sempre és necessari parlar d’algunes coses. Però es comenta i prou, perquè intentem aprofitar el temps lliure per fer coses junts, que realment t’ajudin a desconnectar”.

“M’encanta descobrir Barcelona. La gent em tracta molt bé i em respecta molt. Ens agrada trobar llocs i tornar-hi, com ara racons petits. En general gaudeixo molt coneixent tot el que tinc al voltant, també de la resta de Catalunya”.

“Personalment, em trobo en el millor moment de la meva vida. La meva dona està embarassada i no es pot estar millor. Som molt feliços i estem molt a gust aquí, a Barcelona. I en el futbol la cosa va bé i esperem que segueixi així”.

L’actualitat blaugrana

“Estem en el bon camí. Vam patir una mica al principi, però els rivals estan molt ben preparats, especialment quan juguen a casa. Però ara, tot i que sempre es pot millorar, estem bé. A la Champions l'inici ha estat bo, perquè jugar a Dortmund no és fàcil. Vam patir, però vam tornar amb un punt. Amb la victòria davant l’Inter, ho tenim a les nostres mans. Hem d’aprofitar el moment”.

“Neto és un gran porter. Es va lesionar fa poc, però ara ja està amb nosaltres. També està en fase d'adaptació, que és necessària, perquè la filosofia d’aquí és diferent. Té bona relació amb tots, sempre té la intenció de millorar, com jo, i això ens fa millors”.

“Messi és únic. Què puc dir que no s'hagi dit? Sempre intenta que cadascun de nosaltres millori. És una part molt gran d’aquest club i nosaltres gaudim molt d’ell”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut