Tot el que cal saber sobre la Lliga 2019/20

Tot el que cal saber sobre la Lliga 2019/20

Informa’t sobre la nova temporada que arrenca el pròxim divendres 16 d’agost

La Lliga 2019/20 està a punt d'arrancar. El primer partit de la temporada es durà a terme a l’estadi San Mamés, on el FC Barcelona es veurà les cares contra l’Athletic Club. S’acaba, així, una pretemporada marcada per les gires al Japó i als Estats Units i començarà la tan esperada temporada 2019/20. Però, realment, ho saps tot d’aquesta nova edició de la Lliga? 

Inici de la competició

El FC Barcelona, encarregat d'obrir una nova edició de la competició regular, s'estrenarà a la Lliga el pròxim divendres 16 d’agost a les 21.00 hores. El conjunt blaugrana s’enfrontarà a l’Athletic Club en el nou San Mamés.

Primer partit al Camp Nou

L’Estadi ja té ganes de futbol. La pilota de la Lliga 2019/20 començarà a rodar al Camp Nou el diumenge 25 d’agost. Serà la jornada 2 i el rival serà el Reial Betis de Rubi.

Equips ascendits

Els nous equips que formaran part de la Lliga 2019/20 i que han pujat de Segona Divisió són l’Osasuna, el Mallorca i el Granada.

Quan seran els Clàssics?

El primer Clàssic de la temporada serà el 27 d’octubre al Camp Nou corresponent a la jornada 10. El matx de tornada al Santiago Bernabéu serà l’1 de març. Curiosament, són les mateixes jornades i les mateixes dates que els clàssics de la temporada anterior, on el Barça va vèncer amb autoritat tots dos duels: 5-1 com a locals i 0-1 com a visitants.

Quan hi haurà aturades?

Les aturades pels compromisos de seleccions seran al setembre –entre la jornada 3 i 4–, a l’octubre –entre la jornada 8 i 9– i, finalment, al novembre –entre les jornades 13 i 14.

El darrer partit que disputarà el FC Barcelona abans de l’aturada nadalenca serà el diumenge 22 de desembre al Camp Nou contra el Deportivo Alabès. Així mateix, el diumenge 29 de desembre tampoc hi haurà competició.

Després de les vacances de Nadal, la lliga es reprendrà amb un Espanyol-Barça. El primer partit al Camp Nou després del període nadalenc serà el diumenge 19 de gener del 2020, on el Barça s’enfrontarà al Granada, en el duel corresponent a la jornada 20 de la competició.

Participació número 89 del Barça a Primera Divisió

El conjunt d’Ernesto Valverde complirà la 89a participació en la màxima categoria del futbol estatal. Juntament amb Athletic Club i Reial Madrid, el Barça forma part d’un grup selecte d’equips que mai ha perdut la categoria.

Les dates més importants que cal tenir en compte

Les dates que cal saber del calendari de la Lliga 2019/20.  

Objectiu: revalidar el títol

El FC Barcelona buscarà revalidar la condició de campió per tercera vegada consecutiva. El títol del curs passat va confirmar l’hegemonia culer a la competició de la regularitat: vuit de les últimes 11 Lligues han acabat a les vitrines del Barça. Al llarg de la seva trajectòria a Primera Divisió, el conjunt culer s’ha proclamat campió de Lliga 26 vegades. Ara, el divendres 16 d’agost arranca una nova Lliga per al FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut