Cinc anys de l’arribada de Luis Suárez al Barça

Cinc anys de l’arribada de Luis Suárez al Barça

El davanter uruguaià celebra el seu cinquè aniversari com a blaugrana havent-se convertit en el cinquè màxim golejador de la història del Club

L’11 de juliol del 2014 s’anunciava l’acord amb el Liverpool i la incorporació de Luis Suárez al FC Barcelona. Cinc anys després, l’uruguaià s’ha convertit en una de les peces claus de l’equip i en el cinquè màxim golejador de la història del Club, amb 177 gols en 247 partits. Suma 13 títols amb el Barça.

suárez

La primera temporada va ser de somni per a Luis Suárez: el Barça va guanyar el segon triplet de la seva història amb 25 gols de l’uruguaià, que va perdre’s la primera part de la temporada per sanció.

De les cinc temporades que porta al FC Barcelona, la del 15/16 va ser la millor per al davanter blaugrana pel que fa a xifres individuals, arribant a fer fins a 59 gols en 53 partits, en una temporada en què el Barça es feia amb la Lliga i la Copa.

suárez3



A més, al final d’aquest curs Luis Suárez igualava Ramón Villaverde com a màxim golejador uruguaià de tota la història del Club (81 gols amb el Barça cadascun).

Durant les dues últimes temporades, sota les ordres d’Ernesto Valverde, Luis Suárez ha seguit marcant i fent història al Club. En aquest temps s’ha convertit en el futbolista de la història del Barça que ha necessitat menys partits per arribar als 100 gols a la Lliga, superant els registres de Messi, César, Kubala i Eto'o.

En aquest 2019, el davanter blaugrana ha superat dos nous rècords. Primer superava Escolà i es convertia en el cinquè màxim golejador de la història del Club i després arribava als 131 gols a la Lliga, igualant a Ladislau Kubala com el tercer màxim golejador de la història del Barça a la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut