El repte del tricampionat d’Arturo Vidal

El repte del tricampionat d’Arturo Vidal

Després de guanyar la Copa Amèrica els anys 2015 i 2016 amb Xile, el jugador del Barça es troba immers en una nova edició de la competició. Debutarà contra el Japó aquesta matinada.

Comença la defensa de la doble corona per a Xile. Després d’aixecar la Copa Amèrica 2015 i la Copa Amèrica Centenario 2016, la selecció d’Arturo Vidal inicia la seva aventura contra el Japó, aquesta matinada, amb l’objectiu de començar amb bon peu la fase de grups.

Una victòria seria un pas important cap a la classificació per als quarts de final, en un grup que Xile comparteix amb l’Equador, el Japó i l’Uruguai. (els dos primers de cada grup i els dos millors tercers passen a la següent ronda). El triomf encara esdevé més important perquè l’Uruguai de Luis Suárez va guanyar 3-0 l’Equador i ja suma els primers tres punts.

En aquesta Copa Amèrica, però, el repte de Xile és majúscul, tot i que en cas d’èxit els catapultaria a la cima de la història del futbol sud-americà. Perquè si aconsegueix aixecar el trofeu, seria la tercera vegada de manera consecutiva que ho fa, després del 2015 i el 2016.

La defensa de la doble corona

La història dels campionats de Xile i la Copa Amèrica es remunta a fa quatre anys. Xile arribava a la l’edició del 2015 com a amfitrió, però sense ser el favorit. De fet, mai havia aconseguit guanyar el campionat. Però tot va començar bé (i encara acabaria millor).

De la mà de Jorge Sampaoli, ‘La Roja’ va ser primera del seu grup, l’A, després de guanyar l’Equador (2-0), empatar contra Mèxic (3-3) i guanyar Bolívia (5-0). Fase de grups en què Arturo Vidal va ser una peça clau, després de marcar un gol en el partit inaugural i un doblet en l’empat contra Mèxic.

Classificats per a la fase final, Xile va passar rondes guanyat l’Uruguai (1-0) i el Perú (2-1). Vidal, que no va marcar, sí que va ser un jugador important en els esquemes de Sampaoli. També en la final, contra l’Argentina de Messi, on va ser titular. Una final que, després del 0-0, es va acabar decidint als penals –Arturo Vidal va transformar el seu.

Seria el primer campionat de la història de Xile. Un èxit majúscul, aconseguit a casa, que encara es va fer més gran la temporada següent, en una edició especial commemorativa dels 100 anys del primer torneig.

Als Estats Units, Xile -Pizzi era el seleccionador- va acabar segona de grup, després de perdre contra l’Argentina (2-1), però guanyar el Panamà (4-2) i Bolívia (2-1), amb doblet d’Arturo Vidal. El camí cap a final, però, va ser immaculat, amb un contundent 0-7 contra Mèxic i un 0-2 contra Colòmbia.

La final, novament contra l’Argentina de Messi, seguiria el mateix patró que l’anterior: 0-0, tanda de penals i triomf per a una Xile que, amb Vidal com a titular, va aixecar el segon torneig de la seva història, el segon de forma consecutiva. Ara, aconseguirà sumar-ne el tercer?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut