Leo Messi torna a superar la barrera dels 50 gols

Leo Messi torna a superar la barrera dels 50 gols

El crac argentí supera els registres golejadors del curs passat que li permeten guanyar el Pitxitxi, la Bota d’Or i assolir els 600 gols com a blaugrana

Leo Messi no té fre i ha firmat, una vegada més, una temporada de somni. L’argentí ha marcat 51 dianes en els 50 partits disputats entre totes les competicions, superant així la cinquantena de gols per sisena vegada en la seva carrera. Unes xifres que reafirmen la progressió golejadora de Messi i que li han permès aconseguir un nou Pitxitxi, Bota d’Or i arribar a l’estratosfèrica xifra de 600 gols com a blaugrana.

El sisè Pitxitxi

Amb les 36 dianes a la Lliga l’astre argentí s’ha assegurat el sisè Pitxitxi de la seva carrera, el tercer de manera consecutiva, per reafirmar el seu lideratge a la competició domèstica. Una Lliga en la qual el ‘10’ barcelonista ha aconseguit tres hat-tricks i sis gols de falta.

A més, Messi ha guanyat el premi amb molta diferència respecte als seus rivals, el blaugrana Luis Suárez i Karim Benzema, tots dos amb 21 dianes. D’aquesta manera iguala Zarra com el més llorejat en aquest guardó.

Si ampliem la visió i mirem la resta de grans Lligues europees, Messi també s’uneix al club selecte de grans jugadors que dominen el palmarès d’aquest premi. A la Premier League el lidera Jimmy Greaves amb sis; a la Bundesliga Gerd Müller, amb set; a la Serie A Gunnar Nordahl, amb cinc i a la Ligue1 trobem un múltiple empat a cinc: Carlos Bianchi, Jean-Pierre Papin i Delio Onnis.

La sisena Bota d’Or

L’instint golejador de Leo Messi també ha servit al crac argentí per endur-se el trofeu que l’acredita com el màxim realitzador de les principals Lligues europees. Les 36 dianes firmades al llarg del curs 2018/19 el deixen per davant de Kilian Mbappé amb una diferències de tres gols.

Així doncs, el ‘10’ barcelonista suma la seva sisena Bota d’Or i tercera de manera consecutiva. Una fita sense precedents d’aquest premi que Messi lidera amb pas ferm per davant del seu principal perseguidor, Cristiano Ronaldo, amb quatre guardons.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut