Barça - València: Una final que val doble

Barça - València: Una final que val doble

Els blaugrana busquen tancar la temporada a Sevilla amb el títol de Copa, que suposaria la cinquena consecutiva i el novè doblet de la història

Celebrar una Copa del Rei s’ha tornat en una tradició, en un costum del Barça. La regularitat dels blaugrana regna en aquesta competició irregular. La final de Copa del Rei 2018/19 entre FC Barcelona i València CF (21.00 hores) és la sisena final consecutiva dels barcelonistes i pot suposar la cinquena Copa del Rei consecutiva i el novè doblet de la història del Club. És una final que val doble. A Sevilla, el Rei de Copes tindrà davant un vell aspirant que, l’any del seu centenari, ansieja el títol. 

Quarta final contra el València

L’oposició a la final de Copa del Rei 2018/19 serà el València. Un oponent que s’ha mesurat al Barça en tres finals de Copa, totes tres de la Copa del Generalísimo. El balanç és favorable als culers amb dues victòries a una. L’única ocasió, molt llunyana, en què el València va destronar el FC Barcelona en una final de Copa va ser el 1954 (3-0).

Cal destacar també que el líder de la banqueta valencianista, Marcelino, mai ha vençut el Barça. En 20 enfrontaments, els blaugrana han envaït els plans del tècnic asturià: 14 derrotes i sis empats.

El paper de Messi

De ben segur que el governant dels gols blaugrana serà altre cop transcendent en una nova final. Leo Messi ha participat en nou dianes en les darreres quatre finals de Copa del Rei que ha jugat: quatre gols i cinc assistències. L’astre argentí estarà escudat en la faceta golejadora per Coutinho, que amb tres gols és el màxim anotador blaugrana en aquesta competició.

Ara bé, també s’ha de posar la mirada sobre l’atac valencianista, comandat per Santi Mina i Rodrigo amb quatre dianes cadascun. La rereguarda culer i Cillessen, preparat per a aquesta final, hauran d'estar atents. 

Cinquena Copa del Rei consecutiva?

2014/15, 2015/16, 2016/17, 2017/18... i 2018/19? El Barça pot reafirmar la seva condició de Rei de Copes i apoderar-se d’un repte que cap altre equip ha assolit a la història d’aquesta competició del KO: cinc Copes del Rei consecutives. Aquest govern blaugrana es va iniciar la temporada 2014/15 amb el Barça de Luis Enrique. En aquella plantilla ja hi eren Ter Stegen, que es perdrà la final per lesió; Piqué, S. Roberto, Jordi Alba, Sergio, I. Rakitic, Messi i Luis Suárez, també absent contra el València. Peces cabdals que han construït una marca que a Sevilla podria ser única. Sense precedents.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar tota la plantilla, inclosos els jugadors no disponibles que es troben a Barcelona: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Abel Ruiz, Iñaki Peña i C. Pérez. Ter Stegen, N. Semedo, Coutinho, Arthur, Suárez, O. Dembélé, Rafinha i Prince viatgen sense l’alta mèdica. Todibo ja es troba concentrat amb la selecció francesa per disputar el Mundial sub-20. En definitiva, aquests seran els futbolistes que intentaran allargar la història i el palmarès del Rei de Copes en la final contra el València. Tots units. Som-hi Barça!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut