Messi i Suárez: la millor dupla golejadora d’Europa

Messi i Suárez: la millor dupla golejadora d’Europa

Entre tots dos han sumat 57 gols a la Lliga, més que 16 equips de Primera Divisió

Leo Messi i Luis Suárez, amarats de gols. Aquesta dupla golejadora no solament ha encapçalat la llista de màxims golejadors del Barça a la Lliga, sinó també de tota la competició domèstica. Fins i tot, l’argentí (36 gols) i l’uruguaià (21 gols) han sumat més gols que 16 equips de Primera Divisió. Unes estadístiques anotadores que han contribuït a un altre campionat de Lliga del FC Barcelona. Però l’espurna golejadora de Messi i Suárez s’enlaira més enllà.

Líders del Pitxitxi

Leo Messi i Luis Suárez han ocupat la primera i la segona posició del Pitxitxi 2018/19. Un guardó individual tintat de blaugrana gràcies a aquests dos estel·lars golejadors les darreres quatre temporades: 2015/16 (Suárez), 2016/17 (Suárez), 2017/18 (Messi) i 2018/19 (Messi). Cal destacar el curs 2016/17, ja que Suárez i Messi també van eclipsar les dues primeres places. Com enguany, en què Luis Suárez ha compartit la segona plaça amb Karim Benzema (21 gols tots dos).

La parella més letal a Europa

No hi ha davanters a les grans lligues europees que arribin a les xifres de Messi i Suárez. Cavani i Mbappé del PSG acumulen 50 gols a la Ligue 1 i Salah i Mané del Liverpool, 44 a la Premier League. Una mostra més de l’habilitat de l’argentí i l’uruguaià a l’hora de conduir la pilota al fons de la xarxa rival.

Messi i Suárez, una dupla letal

Gols que també s’estenen a la Copa i la Champions

No hi ha competició impermeable als seus gols. Messi i Suárez també han estampat la seva firma a les porteries de la Champions i de la Copa del Rei. A la competició de les estrelles, el primer capità blaugrana ha sumat 12 dianes que, de moment, el situen al cim dels golejadors; Suárez n’ha celebrat un de propi.

A la Copa del Rei, pròxim objectiu blaugrana, Suárez ha segellat tres gols. Per la seva part, Leo Messi, a la final contra el València, pot augmentar les dues dianes que duu. Una contra el Llevant i una altra contra el Sevilla. Dos gols que no solament van contribuir a la victòria barcelonista, sinó que li van permetre escriure un altre rècord amb la samarreta del Barça: aquest curs Messi ha superat Kubala com el segon màxim golejador culer a la Copa. 

Així doncs, comptabilitzant les tres competicions, ara mateix Leo Messi suma 50 dianes aquest curs. Suárez, 25. 

Primer i cinquè màxims golejadors de la història del Club

Una diana rere l’altra que han permès al ‘10’ i al ‘9’ culers eixamplar els seus números al rànquing de golejadors de les pàgines del FC Barcelona. L’astre argentí i el killer uruguaià obren i tanquen aquest Top 5 carregat de llegendes:

   - Leo Messi: 602 gols
   - César: 232 gols
   - Kubala: 194 gols
   - Samitier: 184 gols
   - Luis Suárez: 177 gols

En definitiva, una dupla que no es cansa de marcar gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut