Les 10 dades de la Lliga 2018/19

Les 10 dades de la Lliga 2018/19

A continuació repassem les dades més destacades del campió de Lliga. Un nou campionat que tanca amb el Barça com a principal protagonista

Líders de la possessió i la passada

El Barça de Valverde ha estat el líder del campionat en la possessió amb una mitjana de 64,79% per partit. Els culers també han estat l’equip que més passades ha realitzat (25.310) i que més passades bones ha completat (22.337). I, a més, quatre dels cinc jugadors de la Lliga amb més passades formen part de l’equip blaugrana: Rakitic (2.535), Sergio Busquets (2.393), Piqué (2.390) i Jordi Alba (2.361), només superats per Mandi (2.578).

Jugador Equip Passades
1- Aissa Mandi Reial Betis 2578
2- Ivan Rakitic FC Barcelona 2535
3- Sergio Busquets FC Barcelona 2393
4- Gerard Piqué FC Barcelona 2390
5- Jordi Alba FC Barcelona 2361

30 jugadors utilitzats

Durant les 38 jornades, Ernesto Valverde ha utilitzat a un total de 30 jugadors: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Todibo, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Rafinha, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, Sergi Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Denis Suárez, Munir, Riqui Puig, Abel Ruiz, Collado, Wague i Carles Pérez. És l’equip que més jugadors diferents ha utilitzat juntament amb l’Osca i la Reial Societat.

Piqué i Ter Stegen, els més habituals

El central blaugrana ha realitzat una de les seves millors temporades com a culer, i ha estat un dels jugadors de camp de la Lliga que més minuts ha disputat amb un total de 3.150 minuts. A més, ha estat juntament amb Ter Stegen el jugador blaugrana més utilitzat a la Lliga. El porter alemany ha tornat a ser clau en la consecució del campionat amb aturades decisives i 16 porteries a zero, amb un total de 85 aturades (72,6%). 

Leo Messi: participació total 

Un cop més, el crac argentí ha estat el jugador més determinant del campionat. Messi ha estat -per tercera vegada consecutiva i sisena en la història- el màxim golejador de la Lliga amb 36 gols, i s’ha endut el premi Pitxitxi. Però a més, l’argentí ha estat el màxim assistent de la temporada amb 13 passades de gol a la Lliga (5a vegada que ho és), juntament amb Sarabia. A més, Messi ha estat el jugador de la Lliga que ha generat més ocasions (92), amb més rematades a porteria (87) i amb més rematades totals (171). També és el futbolista que més punts ha donat gràcies als seus gols: 18 punts.

Jordi Alba, el culer amb més partits disputats

El lateral esquerre ha estat el jugador barcelonista que ha participat en més partits diferents, amb un total de 36 (32 com a titular i quatre entrant des de la banqueta). A més, ha anotat dos gols i ha repartit 8 assistències.

Insaciables fins al final

Si quelcom ha caracteritzat el Barça de Valverde aquesta temporada a la Lliga, ha estat la insistència fins al xiulet final. Han estat diversos partits en els quals els barcelonistes han aconseguit sumar gols importants a les acaballes del partit, amb un total de 26 dianes (el 30% del total) als darrers 15 minuts de partit, i és l’equip que més ha marcat en aquest tram.

4a victòria seguida al Bernabéu a la Lliga

L’estadi de l’etern rival continua sent sinònim de victòria, i és que els culers van vèncer al Santiago Bernabéu a la Lliga per quarta temporada consecutiva. Des del curs 2015/16 (0-4), totes les visites al feu blanc s’han saldat amb victòria: 2-3 la temporada 2016/17, 0-3 la 2017/18, i 0-1 la campanya actual, gràcies a un gran gol de Rakitic.

La capacitat de reacció, clau

El Barça, que ha estat l’equip més golejador de la Lliga amb 90 gols (27 més que el següent, el Madrid amb 63), i el conjunt que més minuts ha anat guanyant (1.396). Però també el que més punts ha sumat després d’anar perdent: 22 punts. Fet que demostra la gran capacitat de reacció dels culers en els moments en què han anat per sota al marcador.

Osca i Sevilla, les víctimes preferides

Els dos equips que més gols del Barça han rebut en aquesta Lliga han estat l’Osca i el Sevilla, amb 8 cadascú, seguit del Betis (7), i el Reial Madrid, l’Espanyol, el Rayo, el Vila-real i el Llevant amb 6. Els porters més golejats han estat Vaclik i Werner, també amb 8 cadascú.

Màxima diferència de punts amb el Reial Madrid

Aquesta campanya, els homes de Valverde han guanyat amb molta autoritat respecte als seus principals competidors, i han deixat el Reial Madrid a 19 punts, la màxima diferència històrica entre els dos conjunts a la Lliga. A més, el Barça és l’equip en tota la història de la Lliga que guanya dos títols lliguers consecutius amb una diferència respecte al segon classificat (en aquest cas l’Atlètic de Madrid) de més de 10 punts: 14 punts la 2017/18 i 11 el curs 2018/19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut