Els somnis complerts d’Álex Collado i Abel Ruiz

Els somnis complerts d’Álex Collado i Abel Ruiz

Els dos darrers debutants de la Masia al primer equip expliquen quines van ser les seves sensacions en disputar els primers minuts amb l’equip de Valverde

Ells són els dos darrers debutants de la Masia amb el primer equip. Álex Collado i Abel Ruiz passaran a la història com el sisè i el setè jugadors del Barça B que debuten amb Ernesto Valverde durant la temporada 2018/19. Abans ho havien fet Juan Miranda, Chumi, Jorge Cuenca, Riqui Puig i Moussa Wague. Amb ells, ja són 11 els jugadors del Barça B que han debutat amb el primer equip a l’era Valverde després que Cucurella, Oriol Busquets, Arnaiz i Costas ho fessin la temporada 2017/18.

“Per a mi poder debutar amb el primer equip a la Lliga era un somni. Quan vaig sortir a escalfar va ser quan més nervis vaig tenir. Van començar a passar-me pel cap mil imatges de tots els anys que fa que soc a la Masia. Després, en sortir, als primers moments, tens una alegria immensa quan veus com s’està complint el somni pel qual has lluitat tant de temps”, explica Álex Collado, que va arribar a la Masia quan tenia 11 anys per jugar a l’Aleví B.

Collado, que va guanyar la UEFA Youth League amb el Juvenil A, destaca que el que més el va sorprendre de la Primera Divisió és el ritme de la pilota: “El ritme que exigeix la Primera Divisió és espectacular. El nivell és tan alt que t’exigeix moltíssim. Has de prendre les decisions en dècimes de segons”. El jugador de Sabadell va debutar a Balaídos en els primers minuts de partit substituint Dembélé per lesió.

Abel Ruiz, per la seva part, també assegura haver complert un somni: “El dia del partit estava nerviós. Quan estàs assegut a la banqueta i l’entrenador et diu que comencis a escalfar és quan comencen els nervis de veritat. Veus la teva oportunitat, el teu moment, i quan ja et diu que surtis és quan t’entren els nervis del tot. Sort que quan comences a tocar la pilota et tranquil·litzes. Perquè al final has de fer el que estàs fent des de petit a la Masia”, explica.

“Estic molt agraït al Club per haver-me donat l’oportunitat de jugar al millor escenari del món, el Camp Nou, i amb els millors companys, ja que al primer equip del Barça estan els millors futbolistes del món. És un privilegi”, afegeix Abel Ruiz, de 19 anys i nascut a Almussafes, que va arribar al Barça en edat cadet procedent del València. Va debutar al primer equip substituint Coutinho en la darrera jornada de Lliga disputada al Camp Nou contra el Getafe.

Álex Collado i Abel Ruiz
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut