Tot el que has de saber sobre el Lió - Barça

Tot el que has de saber sobre el Lió - Barça

Els de Valverde afronten l’anada dels vuitens de final com a invictes en aquesta edició de la competició continental

Partit d’estrelles. Partit de Champions League. Aquestes paraules ja conviden a veure el matx entre Olympique de Lió i FC Barcelona (dimarts 21.00 h, Movistar Liga de Campeones). Una competició que té en una espera inquieta els culers que, igual que Dembélé, estan impacients perquè torni la Champions. I és que els d’Ernesto Valverde posaran en joc la pilota 70 dies després. Uns arguments suficients per veure aquest estel·lar matx i encoratjar el Barça. Però, a continuació, repassem més motius per no perdre’s el partit d’anada dels vuitens de final.

El Barça, imbatut al camp del Lió

Tres partits de Champions League a l’estadi de l’OL: una victòria (3-2, a la fase de grups de l’edició 2001/02) i dos empatats (2-2, fase de grups 2007/08 i 1-1 als vuitens de 2008/09). Ara bé, aquests resultats es van produir en l’antic estadi del conjunt francès, Gerland. Així doncs, els d’Ernesto Valverde trepitjaran un territori desconegut fins al dia d’avui.

Aquest nou camp francès té tres anys d’història i rep diferents nominacions, com per exemple Stade des Lumières. Un nom que evoca un moviment cultural on els culers intentaran deixar la seva filosofia de joc, que ja han exhibit en aquesta edició de Champions: el 4-0 de Messi contra el PSV al Camp Nou o l’1-3 també de Messi a Wembley davant el Tottenham.

Sempre Messi

L’astre argentí és el màxim anotador d’aquesta edició de la Champions amb 6 dianes, juntament amb Lewandowski.

Els culers sempre celebren gol davant Les Lions

Henry, Iniesta, Messi, Kluivert, Rivaldo i Gerard López són els futbolistes blaugranes que han perforat la xarxa francesa a domicili. Uns gols repartits en els tres precedents anteriors. A més a més, en els darrers 14 partits d’anada dels vuitens de Champions, el Barça solament s’ha quedat sense marcar en dues ocasions.

El rival intermitent

Màxim golejador: Fekir, amb 10 gols (7 en Lliga i 3 en Champions), tot i que està sancionat i no podrà jugar. Cornet també porta tres dianes en la competició europea.

Entrenador: Bruno Génésio. Ni com a entrenador ni com a futbolista s’ha enfrontat contra el FC Barcelona.

Camí a la Champions: Segon classificat en un grup amb el Manchester City, equip a qui va guanyar com a visitant i va empatar com a local, el Shakhtar i el Hoffenheim. Val a dir que va empatar cinc dels sis partits de la fase de grups. Per la seva part, el Barça va realitzar una bona fase de grups en la qual va guanyar quatre partits i en va empatar dos. A més, l’elenc de Bruno Génésio és tercer a la Ligue 1, on ha vençut a PSG en la penúltima jornada, però ha perdut en el darrer matx davant el Nice.

La convocatòria

Per aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar 18 futbolistes del primer equip i 3 del Barça B: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Vidal, Umtiti, Aleñá, Iñaki Peña, Jokin Ezkieta i Wague.

Així doncs, Umtiti, ja amb l’alta mèdica, és la principal novetat per visitar el Lió, l’equip que el va veure créixer. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo i Samper, mentre que Arthur, Rafinha, Cillessen i Vermaelen són baixa per lesió.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut