Piqué, el jugador de camp amb més minuts a la Lliga

El central blaugrana no s’ha perdut cap segon de competició domèstica

Gerard Piqué, omnipresent a la Lliga. El central blaugrana és indiscutible als onzes d’Ernesto Valverde, des del principi fins al final de tots els partits. Perquè el ‘3’ culer és l’únic futbolista de camp del Barça que ha disputat tots els minuts d’ençà que es va posar en marxa el cronòmetre de la Lliga 2018/19; en total en suma 2.070 en 23 partits. I és que sembla que el rellotge lliguer s’atura quan Piqué enfila el túnel de vestidors.

Únicament set porters juntament amb Gerard Piqué, acumulen tots els minuts disputats de joc: Ter Stegen, l’exblaugrana Jordi Masip, David Soria, Oblak, Vaclik, Diego López i Asenjo. Una mostra més de la importància cabdal del central culer que està en un gran moment de forma. Un futbolista que s’ha consolidat com un fix a la rereguarda del Barça des de la seva arribada el 13 d'agost del 2008. Piqué tradueix els minuts en poder defensiu. A més, amb els 90 minuts disputats davant l'Athletic, converteixen el central blaugrana en l'únic jugador de camp de la Lliga que ha disputat tots els minuts

SevillaFC-FCBarcelona2-0Anada14FinalCopadelRei20182019_pic_2019-01-23miguelruizsevilla-barcelona06-Optimized

Pel que fa a Luis Súarez, la seva regularitat a la punta d'atac, el converteixen en el segon futbolista de camp del FC Barcelona que suma més minuts en Lliga: 1.898. A més, el '9' està a quatre gols d'assolir una nova fita històrica; consolidar-se com el davanter uruguaià amb més dianes a la Lliga espanyola. Fins aleshores Suárez porta 125 gols en lliga.

Tres gols en 2.070 minuts

Més enllà de la seva posició defensiva, és habitual veure Gerard Piqué ocupar zones ofensives. Al central li agrada sumar-se a l’atac, i aquesta temporada ja ha marcat tres dianes en Lliga: Girona (2-2), Vila-real (2-0) i Llevant (0-5). A més, també cal destacar el joc net que desplega el ‘3’ culer. Perquè al llarg dels 2.070 minuts que ha disputat solament li han mostrat tres targetes grogues. En definitiva, un central capital que treu partit dels minuts.