El Juvenil A tornarà a competir 8 mesos després

El Juvenil A tornarà a competir 8 mesos després

El conjunt dirigit per Franc Artiga iniciarà la Lliga Divisió d’Honor davant l’Europa aquest diumenge (17 hores)

8 mesos. 245 dies. L’espera ha estat molt llarga, però finalment ha arribat el dia. El Juvenil A tornarà a competir a la Lliga. Ho farà al camp de l’Europa aquest diumenge a les 17 hores. L’últim duel oficial disputat es remunta al passat 8 de març davant la Damm amb victòria per 4-1. Des d’aleshores, el confinament per la Covid-19 va privar finalitzar la Lliga al terreny de joc, competició de la qual va ser campió el Juvenil A per ser el líder a falta de quatre jornades per el final.

L’equip va iniciar la pretemporada el mes d’agost i va trepitjar la Ciutat Esportiva cinc mesos després. Una preparació atípica que ha durat tres mesos, amb entrenaments diaris i partits amistosos cada setmana – alguns cada tres dies- per arribar en la millor forma possible. El Juvenil A ha disputat un total de vuit partits amistosos sense haver-ne perdut cap i contra rivals forts i de categories superiors, com ara de la Segona Divisió B. Així doncs, destaquen les victòries davant el primer equip del Badalona (2-1), el Sant Just (3-0), el Mataró (2-1), l’Atlètic Vilafranca (2-1) i el juvenil de la Damm (3-1), així com també els empats davant el juvenil del Girona (2-2), la Gramanet (1-1) i el Lleida Esportiu que milita a la Segona B (1-1).

Les noves restriccions per la Covid-19 no han permès disputar cap partit més amistós des del 14 d’octubre i el Juvenil A no va poder començar la Lliga la setmana passada després de detectar-se un positiu en la plantilla en les proves PCR realitzades abans del duel davant el Mallorca.

Franc Artiga: “L’objectiu és aprofitar cada moment de la temporada”

L’espera ha estat eterna, però finalment aquest diumenge el conjunt dirigit per Franc Artiga estrenarà la Lliga 2020/21. “Teníem moltes ganes de començar. Al final la competició et dona l’excusa per competir i per formar-se i per fi, podem competir”, ha valorat el tècnic Franc Artiga en la prèvia de l’inici de Lliga. I ha afegit: “Necessites competir, que guanyar signifiqui alguna cosa i que perdre també signifiqui coses”.

“Si alguna cosa ens ha demostrat la Covid-19 és que hem de viure el moment que toca, i aprofitar el moment actual”, assegura Artiga que té clar quina és la meta d’aquesta temporada: “L’objectiu és aprofitar cada moment de la temporada que tinguem”.

Pel que fa al rival d’aquest diumenge, Artiga ha argumentat la solidesa defensiva de l’Europa: “Ha estat el segon o tercer equip menys golejat de la categoria els darrers anys i això és el que ens trobarem. Hem d’estar molt concentrats i no defallir si no trobem el gol”. “Esperem que aquest primer partit esperat competitiu no ens faci passar una mala jugada i ens passem de motivació”, ha sentenciat.

Un equip molt jove

El Juvenil A del Barça destaca per la seva joventud. Jugadors com Diego Almeida, Ilias Akhomach, Ángel Alarcón, Pablo Páez ‘Gavi’ i Fabián Luzzi són jugadors de primer any, mentre la majoria són de segon any.

En aquest sentit, el quart capità del Juvenil A, Jaume Jardí, creu que l’equip “és jove, però els jugadors tenen molt de talent”, i reconeix que “l’espera ha estat molt llarga i ja teníem moltes ganes de començar”.

“Els que ja portem dues temporades al juvenil els hem d’ajudar a portar-los pel camí de la Divisió d’Honor igual que van fer amb mi el curs passat els que ja tenien aquesta experiència i que se sentin el més còmode possible sobre el camp”, ha sentenciat Jardí.

“Son jugadors amb molt de talent, aporten frescura i nosaltres intentarem aportar la nostra veterania en la categoria”, ha declarat José Marsà, primer capità de l’equip: “Afronto la capitania amb la màxima responsabilitat de tot l’equip i no només vull portar el braçalet de capità dins del camp, sinó també fora”.

En aquest sentit, Artiga ha valorat la joventut d’aquesta temporada: “És un equip diferent al de l’any passat, i porto molts anys al club i no recordo un juvenil tant jove com el d’aquest any. Però, amb molt de talent. I hem d’intentar que amb la situació actual no perdin aquest any perquè estan en el procés més important abans d’arribar al futbol professional”.

Canvi de format

El format de la competició serà diferent al dels altres anys per la Covid-19 i es desenvoluparà en dues fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular i la segona englobarà dues fases específiques: Segona fase per a la Copa de Campions i Segona Fase per a la Permanència a la Divisió d’Honor.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut