El Juvenil A, campió de Lliga 2019-20

El Juvenil A, campió de Lliga 2019-20

L'RFEF ha donat per finalitzades les competicions juvenils i ha atorgat el títol al conjunt dirigit per Franc Artiga, actual líder amb dos punts d’avantatge respecte al Saragossa

El Juvenil A del FC Barcelona ha estat proclamat campió de Lliga 2019-20 de la Divisió d’Honor Juvenil després que en la reunió d’aquest divendres la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hagi ratificat la proposta per donar per finalitzades les competicions juvenils a causa de la pandèmia del coronavirus.

D’aquesta manera, el Juvenil A dirigit per Franc Artiga ha estat proclamat campió de Lliga després de ser el líder actual amb dos punts més que el Saragossa, segon, i tres més que l’Espanyol, tercer. Cal recordar que el Juvenil A va iniciar la temporada amb Víctor Valdés a la banqueta blaugrana, on s’hi va estar fins la jornada cinc amb quatre victòries i un empat, tot i que va ser destituït. Aleshores, Franc Artiga, que estava al capdavant del Juvenil B, es va fer càrrec de l’equip amb un total de 17 victòries, dos empats i dues derrotes. Un equip que va encadenar 11 victòries consecutives per posar-se líder, condició que ja no va deixar escapar. D’aquesta manera, el Juvenil A del FC Barcelona es classifica també per a la UEFA Youth League 2020-21.

El Juvenil B, per la seva banda, ha estat designat subcampió de Lliga, ja que se situava segon classificat a dos punts del Sabadell, que era el líder actual i pel qual se l'ha decretat campió.

Temporada finalitzada

Un cop presa la decisió de proclamar campió de Lliga al Juvenil A, la temporada s’ha donat per acabada. I és que la Comissió Delegada i la Junta Directiva de l'RFEF també ha aprovat la suspensió de la Copa de Campions i la Copa del Rei a causa del risc important per a la salut dels jugadors, en molts casos, menors d’edat, per la crisi sanitària del coronavirus.

Declaracions de Franc Artiga

La temporada ha finalitzat de manera sobtada sense poder-se jugar el que quedava de campionat sobre el terreny de joc davant la impossibilitat de seguir jugant amb garanties sanitàries. “Ens hagués agradat guanyar-la al camp. Amb l’Espanyol i el Saragossa hem fet una Lliga increïble, però hi ha coses molt més importants que el futbol ara mateix, i, per tant, hem d’acceptar la nova situació”, reconeix el tècnic del Juvenil A, Franc Artiga, als mitjans del Club, que suma un total d’11 Lligues en els 10 anys que porta al FC Barcelona amb els diferents equips formatius.

Franc Artiga

Davant la impossibilitat de seguir jugant cap més competició, Artiga ha valorat el més positiu de la temporada: “Em quedo amb el creixement de l’equip jornada rere jornada. Aconseguir 11 victòries consecutives és molt difícil en aquest grup de la Divisió d’Honor. I ho vam fer amb molta solvència”.

Ens hagués agradat guanyar-la al camp. Amb l’Espanyol i el Saragossa hem fet una Lliga increïble, però hi ha coses molt més importants que el futbol ara mateix, i per tant, hem d’acceptar la nova situació”

Franc Artiga (tècnic del Juvenil A)

I és que el Juvenil A no només estava fent una segona volta impecable, sinó que, a més, ha dotat de jugadors el filial blaugrana: “Hem complert tots els objectius, que els jugadors creixin i, a més, hem estat capaços d’aportar molts jugadors al Barça B, tant en els entrenaments com en els partits i hem seguit sent competitius”, ha conclòs Artiga. I és que fins a sis jugadors han jugat aquesta temporada amb el Barça B: Ilaix Moriba, Konrad de la Fuente, Gerard Fernández, Nils Mortimer, Antonio Jesús i Mika Mármol. Fins i tot, alguns d’ells, com ara Gerard, va marcar el dia del seu debut, però també Ilaix i Konrad van marcar gols amb el filial que van servir per donar els tres punts al conjunt de Garcia Pimienta. També cal destacar la irrupció d’Ansu Fati, que, amb fitxa del Juvenil aquesta temporada i després de dur a terme la pretemporada amb el Barça B, va debutar amb el primer equip. Dinàmica que ha seguit durant tot el curs fins l’aturada per la COVID-19.

Sisena Lliga en 10 anys

Amb el títol atorgat de manera oficial, el Juvenil A suma la sisena Lliga en els últims 10 anys. Garcia Pimienta, actual tècnic del Barça B, la va conquerir el curs 2017-18 després de fer-se càrrec de l’equip a mitja temporada després de la marxa de Gabri, el qual també va guanyar la Lliga juvenil el curs 2016-17. Jordi Vinyals va guanyar dos títols de Lliga les temporades 2012-13 i 2013-14, mentre que Òscar Garcia va conquerir la Lliga juvenil el curs 2010-11.

L’equip hauria volgut aconseguir el títol de Lliga al camp disputant fins a l’última jornada, però és plenament conscient de la situació excepcional i el més important és preservar la seguretat de tothom, esportistes, famílies, treballadors i aficionats, davant la crisi sanitària del coronavirus.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut