Ansu Fati: un aniversari molt especial

Ansu Fati: un aniversari molt especial

Aquest dijous, el jove extrem barcelonista compleix 17 anys després de viure uns últims dos mesos trepidants amb el primer equip culer

Aquest dijous 31 d’octubre, Ansu Fati compleix 17 anys en un aniversari que serà molt especial per al jove de la Masia. Nascut el 2002 a Guinea Bissau, Ansu va arribar al Barça el 2012 amb només 10 anys, i des de llavors la seva progressió ha estat meteòrica. Però sobretot ho ha estat en els darrers dos mesos: el jove extrem blaugrana va debutar amb el primer equip el 25 d’agost passat i des del seu debut, no ha parat d'aconseguir rècords.

Si comparem aquest aniversari amb el de l’any passat, les diferències són abismals: ha passat de jugar al Juvenil A, a fer-ho amb el primer equip tant a la Lliga com a la Champions, sense passar pràcticament pel Barça B. A continuació, repassem el més destacat d’Ansu en els 67 dies que han passat des que va debutar amb el conjunt de Valverde:

El segon més jove a debutar a la Lliga amb el Barça

El 25 agost del 2019, Ansu Fati es va convertir en el segon jugador més jove de la història del Barça a debutar amb el primer equip a la Lliga, amb només 16 anys i 298 dies. L’únic que el supera a la història del Club és Vicente Martínez, que ho va fer amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies.  Ansu va sortir al camp per substituir Carles Pérez als 78 minuts de joc en el  duel contra el Betis que va acabar amb victòria barcelonista per 5-2 al Camp Nou.

El jugador més jove a marcar amb el Barça a la Lliga

El 31 d’agost del 2019, en un duel contra l’Osasuna al Sadar, Ansu Fati va aconseguir una altra fita per a la història: es va convertir en el jugador més jove de la història del Barça a marcar un gol a la Lliga. El davanter, amb només 16 anys i 304 dies, es va situar al capdavant de la llista de jugadors més precoços que han vist porta amb l'elàstica blaugrana a la competició domèstica. El gol va ser de cap després d’una bona centrada de Carles Pérez, i va suposar el primer gol culer en un duel que va acabar amb empat (2-2).

El més jove a ser titular al Camp Nou

El 14 de setembre del 2019 contra el València a l’Estadi, Ansu Fati es va convertir en el futbolista més jove de la història del Barça a ser titular en un partit al Camp Nou en un duel que els culers van vèncer per 5-2. Ho va fer amb només 16 anys i 318 dies.

El més jove a marcar i assistir a la Lliga

A més, en el mateix duel contra el València al Camp Nou, i en només set minuts, es va convertir en el jugador més jove a marcar i assistir en un mateix partit a la història de la Lliga (16 anys i 318 dies).

El golejador més jove al Camp Nou

També en el triomf contra el València a l’Estadi, Ansu es va convertir en el golejador més jove de la història del Camp Nou, ja sigui del FC Barcelona o d’un equip visitant (16 anys i 318 dies).

El més jove a debutar a la Champions amb el Barça

El 17 de setembre del 2019, Fati es va convertir, amb 16 anys i 321 dies, en el futbolista més jove de la història del Barça a jugar a la Champions. L’atacant de la Masia va ser titular al Signal Iduna Park contra el Dortmund, en què va disputar 59 minuts, fins que va ser substituït per Leo Messi.

Nominat al Golden Boy i als Globe Soccer Awards

La gran irrupció d’Ansu Fati ha permès al jove barcelonista estar nominat tant al Golden Boy com als Globe Soccer Awards. Ansu es troba entre els 20 finalistes del diari italià Tuttosport, encarregat d’entregar cada any el premi que acredita al millor jugador menor de 20 anys. Pel que fa als Globe Soccer Awards, el jove de la Masia opta al premi Revelació de l’Any, per al qual només estan nominats cinc jugadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut