Nàstic de Tarragona – Juvenil A: Premi a la paciència (1-2)

Els blaugranes s’enduen un triomf suat davant un conjunt grana ben arreplegat, amb un gol decisiu de Peque en els darrers minuts

Victòria important per al Juvenil A davant el Nàstic de Tarragona (1-2) al Municipal de la Pobla de Mafumet per certificar el bon inici a la Lliga. I és que el Barça s’ha endut els tres punts contra un Nàstic que havia arrencat molt bé la temporada, després de fer valer la paciència per aconseguir el triomf, davant d’un conjunt tarragoní molt sòlid en defensa i perillós al contraatac. La pilota aturada ha acabat sent clau i ara els blaugranes sumen 13 punts i la quarta victòria en cinc partits.

El duel ha començat equilibrat al Municipal de la Pobla de Mafumet i el Juvenil A i el Nàstic s’han repartit les primeres ocasions. Els primers minuts elèctrics dels locals -encarnats sobretot a peus de Zaka- s’han vist apaivagats a mesura que els blaugranes han anat imposant el seu joc posicional. Tot i així, els granes no han minvat la seva insistència, amb uns contraatacs molt ben trenats, però que amb un Tenas molt atent o per falta d’encert no han arribat a bon port.

A l’altra porteria, Guillem també ha jugat un paper destacat, amb dues bones aturades de xuts de Peque i Antonio. Amb el pas dels minuts, el Juvenil A ha seguit insistint, amb una rematada massa desviada d’Ilaix, però poc després ha trobat el premi; Jaume Jardí ha recollit un rebuig a la frontal grana i, amb una volea molt ben col·locada, l’ha enviat al fons de la xarxa per avançar el Juvenil A (0-1, min 32). Però la reacció dels locals ha estat immediata; una bona jugada d’estratègia en un servei de cantonada ha acabat amb gol de Zaka, fent pujar l’empat al marcador abans de la mitja part (1-1, min 38).

El premi arriba en el tram final

La intensitat de la primera meitat ha disminuït les forces dels dos conjunts. Malgrat tot, el Juvenil A ho ha intentat tocant i combinant, però s’ha trobat contínuament un Nàstic molt ben col·locat al darrere. La pilota aturada, doncs, s’ha convertit en una alternativa, però un atent Guillem ha impedit el gol de falta de Jaume Jardí. Però, finalment, així ha arribat el gol de la victòria del Juvenil A: un murri Antonio Jesús ha servit ràpidament una falta a la frontal de l’àrea, mentre la defensa grana encara estava col·locant la tanca. La passada ha arribat a Balde, que ho ha provat i s’ha trobat Guillem, però Peque ha recollit el rebuig i, a porteria buida, ha fet el segon i definitiu dels blaugranes (1-2, minut 84).

Ara, el proper partit del Juvenil A serà davant el San Francisco. Els culers rebran el conjunt mallorquí el proper cap de setmana, per disputar la sisena jornada del grup 3 de la Divisió d’Honor juvenil.

Fitxa del partit

Nàstic de Tarragona, 1

Juvenil A, 2

Nàstic: Guillem, Quirós, Víctor, Boaz, Caliz (Roger, min 87), Zaka (Àlex, min 59), Nin, Robledo (Caño, min 80), Marc Álvarez (Xime, min 82), Óscar i Chiri.

Juvenil A: Arnau Tenas, Rosanas, Igor (Xavier, min 65), José Martínez (Balde, min 73), Mika Medina, Ilaix, Álvaro Sanz (Rico, min 51), Nico (Soldevila, min 80), Jaume Jardí, Peque i Antonio.

Gols: 0-1, Jaume Jardí (min 32); 1-1, Zaka (min 38); Peque (min 84).

Àrbitre: García Verdura. Ha amonestat el blaugrana Xavier, i els granes Boaz, Nin, Caño i Guillem.