L'etapa d'Eric Garcia a la Barça Escola

L'etapa d'Eric Garcia a la Barça Escola

Repassem com va ser el pas del nou fitxatge culer per la Barça Escola en els seus inicis el 2008

Eric Garcia, el nou fitxatge del primer equip culer, és un futbolista amb ADN 100% blaugrana. El nou central barcelonista va iniciar la seva trajectòria a la Barça Escola, per després passar a formar part de la Masia.

El 2008, amb només set anys, l’Eric va ingressar a la Barça Escola, formant part de l’equip anomenat ‘Dani Alves’. A l’escola blaugrana va disputar una temporada, la 2008/09, on va destacar i va ser cridat per formar part del Benjamí B al curs 2009/10 a la Masia. En aquell equip va jugar, entre d'altres, amb Andy Gudjohnsen i Iván De la Peña Jr, els fills dels exculers Eidur Gudjohnsen i Iván De la Peña. 

ERIC-FCBESCOLA2
Eric Garcia, durant la seva etapa a l'FCB Escola | FOTO: Rafa Villalgordo

Durant el seu curs a la Barça Escola, ens explica l’Iñaki Andreu, que era el seu coordinador d’etapa: "L’Eric va entrar a l’Escola quan era prebenjamí i de seguida se li van veure molt bones condicions per jugar a futbol. Però el que realment el va fer destacar per sobre de la resta i assolir un nivell encara molt més alt durant aquella temporada va ser la seva predisposició a aprendre, millorar, aplicar en el camp tot el que es practicava a les sessions d’entrenament". A més, afegeix: "La seva actitud era sempre exemplar, seriós, respectuós amb tot i tothom, donant en tot moment el màxim d’ell mateix i, a més, ajudant sempre els seus companys dins i fora del camp".

L’Iñaki, que actualment és Cap d’Operacions i Desenvolupament de la Barça Academy, recorda també que "tot i aquest nivell superior a la majoria de nens i nenes de la seva edat que va anar mostrant i assolint, mai perdia aquestes ganes d’aprendre ni tampoc queia en el lluïment personal". A més, explica: "Els seus entrenadors sempre destacaven que feia participar a tots els seus companys i els servia de recolzament, mostrant una maduresa i capacitat de lideratge impròpies de la seva edat, i sent un clar exemple dels valors que volem transmetre als nostres joves i de l’estil de joc que ens caracteritza. Com no podia ser d’una altra manera, tot això li va servir perquè a la següent temporada s’incorporés a l’equip benjamí del futbol formatiu".

Un líder a la Masia

Posteriorment, l’Eric va passar per pràcticament totes les categories del futbol base, sent capità a totes elles i un líder sobre el terreny de joc. El 2017 va deixar el FC Barcelona per marxar al Manchester City i ara, quatre anys després, el central torna a casa per formar part del primer equip juntament amb un excompany i amic com Ansu Fati.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut