Ilaix Moriba: “La Masia m’ha fet créixer com a persona”

Ilaix Moriba: “La Masia m’ha fet créixer com a persona”

El migcampista del Barça B dirigeix unes paraules a les famílies de La Masia a través del butlletí que la residència envia de manera bimensual

“La Masia m’ha fet madurar i créixer com a persona”. Són paraules d’Ilaix Moriba dirigides a les famílies de La Masia a través del butlletí bimensual que reben des de la residència amb informació rellevant per complementar la formació dels seus fills/es en tots els aspectes de la vida. En aquest primer número del 2021 el protagonista del butlletí és Ilaix Moriba, jugador que s’ha format a la Masia des de ben petit quan va arribar en edat benjamí i que ha debutat amb el primer equip aquesta temporada sent juvenil.

Ilaix debut camp nou

“Debutar amb el primer equip ha estat un somni complert. Em van dir que jugaria el dia anterior i no vaig poder dormir en tota la nit. S’estava complint el somni pel qual durant tants anys he treballat. Aquells 80 minuts contra el Cornellà a la Copa del Rei van valer la pena per tot el que portava treballat”, confessa Ilaix que assegura que La Masia ha estat clau en el seva maduresa: “A La Masia has de madurar si o sí. T’ajuden i et guien moltíssim. Hi ha moltes coses que depenen de tu: el rigor, la constància, el treball, i tot això ho has de fer ja des de ben petit”, explica el migcampista blaugrana que, aquest dissabte a més, va debutar a la Lliga i al Camp Nou: “De petit sempre venia al Camp Nou a veure jugar el primer equip i poder jugar en aquest estadi i amb aquests jugadors és un somni increïble”, explica amb emoció Ilaix Moriba.

"Poder jugar al Camp Nou i amb aquests jugadors és un somni increïble"

Ilaix Moriba

“Recordo l’etapa que vaig coincidir amb l’Ansu Fati a La Masia. Érem dels més petits, i teníem una relació molt pròxima. A la residència he passat els millors anys”, declara el migcampista blaugrana. Tot i debutar i estar en dinàmica de primer equip té molt clar quins són els seus objectius: “El meu objectiu és intentar ajudar al Barça B ascendir de categoria i si podem, també a la Segona A. Vam estar a punt l’any passat i ens volem treure de sobre aquesta espina. Som un equip molt jove, però tenim moltes ganes i volem demostrar que, a vegades, l’edat és només un número”. 

"El meu objectiu és intentar ascendir amb el Barça B. Som un equip molt jove, però volem demostrar que l'edat, a vegades, només és un número"

Ilaix Moriba

Per últim, Ilaix Moriba tot i reconèixer que encara és jove i ha de rebre molts consells encara, dona un missatge a aquells esportistes que tenen el somni de debutar algun dia amb els primers equips: “S’han de sentir uns privilegiats de saber on estan jugant cada dia, i si hi ha algun company que està més amunt com tu, donar-li suport. Recordo l’etapa de Robert Navarro i Pablo Moreno, que els dos estaven per sobre, i després baixaven i ens ajudaven a guanyar partits i jo els admirava.  Intentava aprendre d’ells i per tant, ser bon company i no tenir enveges et farà ser millor persona i a la vegada, millor jugador i l’equip se’n beneficiarà”, sentencia Ilaix.

"Ser bon company et farà ser bona persona i l'equip se'n beneficiarà"

Ilaix Moriba

El butlletí, que s’ha enviat a les famílies i que pot descarregar-se de manera íntegra en aquest enllaç, també compta amb una entrevista al secretari tècnic del bàsquet formatiu, Juan Carlos Navarro, i al debutant amb el primer equip de futbol sala, Bernat Povill. Un altre somni complert aquesta temporada a La Masia. Precisament, aquest número del butlletí explica els somnis complerts aquest curs amb tots els debutants de La Masia que han jugat amb els seus primer equips.

Juan Carlos Navarro

En aquest sentit, Navarro dona un consell als joves jugadors del bàsquet formatiu. “Els jugadors han de gaudir del dia a dia, que son uns privilegiats i que no mirin més enllà. Que aprofitin tots els serveis que els dona La Masia per aprendre i formar-se”. Aquesta temporada el bàsquet ha vist com tres jugadors de la base debutaven amb el primer equip. Un aspecte clau per a Navarro: “Que els jugadors del planter vegin que es pot arribar al primer equip sent de la casa, és molt important”. 

"Que els jugadors del planter vegin que es pot arribar al primer equip sent de la casa, és molt important”

Juan Carlos Navarro

Navarro també explica en aquesta entrevista el paper clau de La Masia en la formació dels jugadors: “La Masia juga un paper molt important per a tots els jugadors. Els coordinador estem molt contents perquè a part de jugar a bàsquet, els jugadors s’han de formar també fora de la pista”.

Badji

Aquest primer número del 2021 també repassa tots els serveis que els esportistes tenen a la seva disposició dia a dia a la residència, així com també posar en valor tots els aprenentatges que reben. D’aquesta manera, en el butlletí s’explica com els esportistes de La Masia treballen per aconseguir la carrera dual, un aspecte vital que els professionals de la residència treballen dia a dia per aconseguir que els esportistes residents i no residents es formin no només esportivament, sinó acadèmicament, perquè els ajudarà en el present i en el futur. 

Per últim, el butlletí recull una guia del descans i de la son. En definitiva, tot un seguit de pautes i serveis essencials perquè l’esportista de La Masia es formi en tots els sentits de la vida i rebi una formació integral més enllà de l’esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut