Ana Merayo:

Ana Merayo: "A la Masia formem persones"

La coordinadora del Servei d'Atenció Integral a l'Esportista de la Masia va participar divendres passat en la jornada 'Talent més enllà de l'esport', organitzada pel Grup Edelmira Calvetó, en el marc del Dia Internacional de les Dones

Ana Merayo, coordinadora de el Servei d'Atenció Integral a l'Esportista de la Masia, va participar divendres passat en la jornada 'Talent més enllà de l'esport' que es va celebrar a l'Auditori 1899 de Camp Nou. Una trobada impulsada pel Grup Edelmira Calvetó en el marc del Dia Internacional de les Dones que va tenir com a objectiu reflexionar sobre la importància de l'esport en la formació integral de la persona. Aquesta temporada el FC Barcelona té cinc equips de futbol formatiu femení en els quals figuren un total de 90 jugadores. El Barça té aquesta temporada 2019/20 un total de cinc jugadores realitzant el Batxillerat vespertí a la Residència Masia – Centre de Formació Oriol Tort.

Ana Merayo va explicar com funciona l'esport femení a la Masia. "Tots els serveis que fins ara es donaven als jugadors que vivien a la residència s'han ampliat als esportistes de les cinc seccions professionals, més de 640 esportistes. L'objectiu és una atenció individualitzada perquè l'esportista o l'esportista es pugui desenvolupar no només contemplant l'àrea esportiva, sinó tenint en compte tots els entorns i àrees que ha de desenvolupar: la personal, la familiar, l'acadèmica i, per descomptat, l'esportiva. Nosaltres no només tenim esportistes, tenim persones i el nostre objectiu és formar-les a través de l'esport. Som l'únic club que ofereix aquest servei", va explicar la responsable de l'SAIE.

Com s'integren les famílies de les jugadores de futbol femení en aquest nou concepte? "Un cop la jugadora ha estat fitxada, el primer que fem és convidar a les famílies a venir al club per poder conèixer-los i explicar-los els serveis que Masia té per a la seva filla i també per a ells. D'una banda, volem conèixer qui són, què pensen, què ens poden explicar de la seva filla i, de l'altra, també volem escoltar-los i saber en què pot ajudar-los el Club perquè la seva filla aconsegueixi el màxim rendiment en totes les facetes de la seva vida. En aquesta primera reunió, de caràcter psicosocial, està present el tutor o tutora que acompanyarà la seva filla durant tota la temporada i també la psicòloga. Les dues podran resoldre dubtes i parlar sobre l'evolució de la seva filla fora del terreny de joc. Un cop avança la temporada la relació és molt fluïda. "Qualsevol dels 17 tutors que formen part d'aquest servei d'atenció integral a l'esportista es coordina setmanalment amb l'entrenador, diàriament veu a la jugadora en els entrenaments i cada dos o tres setmanes parla amb les famílies. La premissa, establir una via directa i bidireccional".

Quins aspectes es treballen més amb les jugadores? "Sempre tenen a veure amb el que elles demanen, amb els objectius que es marquen cada temporada i al llarg d'aquesta. Fem un tractament molt individualitzat. En línies generals, la concentració, el treball en minimitzar la pressió, i la tolerància a la frustració són les temàtiques més repetides. Alhora, depenent de l'edat i l'etapa que estan vivint, tenim en compte l'orientació vocacional. Treballem molt perquè puguin triar els estudis en base aquesta orientació (obrint vies de col·laboració amb centres d'estudis en els que imparteixen tota mena de temàtiques i no treballant només amb els estudis tradicionals) al que més els agradi, i també per desenvolupar amb ells quines són les estratègies per poder compatibilitzar l'estudi amb l'esport, la carrera dual de l'esportista. Aquesta és la millor manera de preparar la retirada esportiva des del primer dia en què comencen a jugar".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut