Reial Societat - FC Barcelona: Golejada de líder! (2-5)

Les blaugranes guanyen amb autoritat al conjunt basc gràcies als gols de Martens (2), Duggan (2) i Aitana i se situen líders momentàniament a la classificació a l'espera que jugui dijous l'Atlètic de Madrid

Victòria de prestigi a Sant Sebastià. El FC Barcelona ha superat amb contundència a la Reial Societat (2-5) en la 10a jornada del campionat de Lliga i se situa com a líder momentani a la classificació, a falta que l'Atlètic de Madrid jugui dijous davant el Rayo Vallecano. Els gols de Martens (2), Duggan (2) i Aitana donen els tres punts a les de Fran Sánchez en un duel trepidant per seguir la bona dinàmica.

Inici trepidant

El matx ha començat de manera frenètica, amb quatre gols en els primers 18 minuts. Martens ha avançat a les culers als sis minuts de joc amb un gran contraatac i assistida per Duggan (0-1), però només quatre minuts després, Carla Bautista ha empatat per les locals (1-1, minut 10). La igualada ha durat només dos minuts, i Duggan, amb una bona assistència d'Alexia, ha tornat a avançar a les barcelonistes (1-2, minut 12). Tot seguit, Martens culminava el seu doblet en un inici trepidant anotant l'1-3 (minut 18) amb un bon xut amb l'esquerra i assistida de nou per Duggan.

Després de la bogeria inicial, les blaugranes, ja per davant al marcador, han seguit dominant el partit i Sandra Paños ha estat molt atenta en les arribades locals. I encara s'ha posat el partit més de cara quan Duggan ha anotat el quart abans del descans (1-4, minut 39) per afrontar la segona part amb un gran avantatge. Tot i així, no tot han estat bones notícies, i és que Martens ha hagut de ser substituïda per Bárbara Latorre per problemes físics als 40 minuts de joc.

La sentència, a la segona

Només començar la segona part, mateix guió que a la primera: Gol barcelonista per tancar el partit. Aitana, amb una gran diana, ha anotat l'1-5 (minut 50) per arrodonir la gran actuació visitant. La Real, però, ha retallat distàncies mitjançant Nahikari (2-5, min. 59), però les de Fran Sánchez han sabut controlar a la perfecció el duel per no patir durant els darrers minuts. Els últims compassos del matx han servit també perquè debutés en partit oficial Van der Gragt, que ha entrat substituint a Marta Torrejón al minut 67.

Finalment, victòria contundent de les culers que es situen líders de la Lliga Iberdola guanyant en una visita molt complicada a Sant Sebastià. Ara, les barcelonistes afrontaran el derbi corresponent a la Copa de la Reina davant l'Espanyol (diumenge, 15 hores) al Miniestadi.

FICHA TÉCNICA

Reial Societat, 2
FC Barcelona, 5

Reial Societat: Quiñones, Maddi, Etxezarreta (Cardona, min. 46) , Nahikari, Itxaso (Olaizola, min. 88), N. Eizagirre (Chini, min. 83), L. Baños, C. Bautista (Palacios, min. 58), Soldevila, N. Mendoza i B. Beltrán.
FC Barcelona: S. Paños, Marta Torrejón (Van der Gragt, min. 67), Mapi León, A. Pereira, Melanie (Leila, min. 57), Hamraoui (Patri, min. 72), Losada, Aitana, Alexia, Martens (Bárbara Latorre, min. 40) i Duggan.
Gols: 0-1, Martens (min. 6), 1-1, Bautista (min. 10; 1-2, Duggan (min. 12); 1-3, Martens (min. 18); 1-4, Duggan (min. 39); 1-5, Aitana (min. 50) i 2-5, Nahikari (min. 59).
Àrbitre: Elena Contreras Patiño. Ha amonestat a Nahikari per part local i a Melanie, Torrejón, Hamraoui i Paños per part visitant.