Reial Societat – FC Barcelona: Triomf contundent per recuperar sensacions (0-3)

Les culers han superat amb claredat les basques per intentar apropar-se a l’Atlètic de Madrid a la classificació gràcies als gols de Jennifer Hermoso, Andressa Alves i Olga Garcia

Gran victòria culer a terres basques. Les blaugranes visitaven Sant Sebastià en la 18a jornada de Lliga després de l’aturada amb la intenció de vèncer i pressionar el líder, l’Atlètic de Madrid, i així ha estat (0-3). El partit ha comptat amb la presència del vicepresident del Club, Jordi Mestre, que ha viatjat amb el primer equip a Vitòria per la disputa de l’Alabès-Barça i que s’ha desplaçat a Sant Sebastià aquest matí per presenciar en directe el duel del Femení de Xavi Llorens.

Inici amb molta igualtat

Durant els primers compassos del matx ha predominat la igualtat, amb uns minuts inicials de tempteig per part dels dos equips. A poc a poc les blaugranes –avui, de verd– han intentat agafar la iniciativa i dominar la pilota. La primera ocasió clara, però, no ha arribat fins als 22 minuts de joc. Jennifer Hermoso ha rebut una bona passada d’Alexia i, amb un gran retall amb l’esquerra per col·locar-se l’esfèrica a la seva cama bona, la davantera madrilenya ha enviat la pilota al travesser amb una gran canonada.

Eren els millors moments culers, i el Barça començava a carburar. Només dos minuts després, Vicky Losada ha tingut l’opció d’inaugurar el marcador (min 24). Gran paret de la migcampista amb Alexia Putellas a la frontal de l’àrea que Losada defineix amb l’exterior, obligant Mariasun Quiñones a fer una gran intervenció.

Jennifer fa justícia al marcador

Les barcelonistes continuaven arribant, amb Quiñones aturant les escomeses visitants. Especialment, una doble ocasió d’Alexia i Andressa (min 39) en què la portera local ha salvat de nou la Reial Societat. Només dos minuts després ha arribat el premi del gol: Jennifer Hermoso, que reapareixia amb l’equip després de perdre’s el darrer partit per lesió a l’adductor de la cama dreta, s’ha inventat una espectacular genialitat per avançar les de Xavi Llorens (min 41). Centrada  d’Andressa des de la dreta i gran maniobra d’Hermoso amb l’esquerra, que, amb un toc subtil, esquiva la defensa local; el seu llançament toca una rival i acaba al fons de la porteria.

Tot seguit, la reacció basca ha estat per part de Nerea Eizaguirre, que ha provat Sandra Paños amb un bon xut creuat des de la dreta. La portera culer ha intervingut amb molta seguretat i blocant molt bé la pilota. Cal recordar que Paños tornava a la titularitat després de perdre’s les darreres dues jornades per lesió.

La sentència, a la segona

La represa ha estat marcada per les targetes grogues inicials: un total de tres amonestacions als primers sis minuts, dues per a les blaugranes (Melanie i Unzue) i una per a les txuri-urdin (Eizaguirre). Les de Xavi Llorens continuaven arribant amb perill a l’àrea rival, i al minut 58 han obtingut la recompensa. Bona passada entre línies de Marta Unzue per a Hermoso, i la davantera, amb una gran assistència filtrada a l’espai, ha habilitat a Andressa Alves. La brasilera ha retallat a la perfecció davant Quiñones, i a porta buida no ha fallat per situar el 0-2.

A rel del gol, el Barça ha dominat encara més el joc, amb l’opció d’anotar el tercer en alguna contra però sense l’encert necessari en la darrera decisió. Les locals, però, no s’han donat per vençudes i en els darrers 15 minuts han pressionat de valent, amb dues accions a pilota parada des de la frontal de l’àrea que la defensa culer ha pogut refusar.

Finalment, les blaugranes han sabut controlar el partit als darrers compassos, molt serioses en defensa. Una gran acció de Koko per la banda dreta ha acabat en el tercer gol del matí, obra d’Olga Garcia, que ha marcat a plaer després de l’assistència de l’extrem africana (min 87). En definitiva, 0-3 i tres punts molt valuosos per a les de Xavi Llorens per continuar competint per la Lliga i pressionant el líder.