FC Barcelona Femení – València: Classificades per a la final! (2-1)

Les de Xavi Llorens s’imposen al conjunt valencianista després d’una gran primera meitat i esperen rival per a la final d’aquest diumenge

El Barça Femení ja espera rival a la final de la Copa de la Reina després d’haver-se imposat per 2-1 al València en un partit en què ha dominat a la primera meitat i ha fet bones les dianes de Gemma Gili i Vicky Losada en tan sols vuit minuts a la primera part. Les valencianistes han retallat distàncies al temps afegit, però no han tingut temps per igualar el matx. Les de Xavi Llorens disputaran la final aquest diumenge a les 11.30 hores contra el guanyador de l’Atlètic-UD Granadilla Tenerife, també a Las Rozas.

El duel ha començat amb les valencianes tenint les arribades de perill. Ha estat Sandra Paños qui ha aturat la primera gran ocasió del València. A mesura que avançaven els minuts les de Xavi Llorens han anat controlant la pilota. D’aquesta manera, les blaugranes s’han anat apropant a la porteria valenciana de mica en mica buscant crear perill. Amb la pilota sota el control del Barça ha arribat el gol culer en el segon xut entre els tres pals. Gemma Gili ha marcat des de la frontal de l’àrea en aprofitar una passada de tacó d’Alexia Putellas.

El bon joc del Barça s’ha transformat amb una segona diana del Barça que ha començat en un servei de banda que ha definit a la perfecció Vicky Losada amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea. Paños ha estat de nou la protagonista en aturar una rematada de cap de Nicart a la sortida d’un córner. La calor ha marcat part del partit i ha generat aturades del joc per tal que les jugadores poguessin refrescar-se.

Gestionen l’avantatge

A la segona meitat les valencianistes han tingut ocasions per retallar distàncies, però la falta de precisió i la bona posició de Paños han evitat el gol del València. Mariona Caldenteny ho provaria amb un xut creuat a un quart d’hora per al final, però no ha servit per ampliar la renda al marcador. Bárbara Latorre i Olga Garcia ho provarien, però de nou es trobarien amb la resposta de la portera valencianista. En la darrera acció de la semifinal Mari Paz ha marcat un gran gol des de l’exterior amb un xut potent que Paños no ha pogut aturar. Les blaugranes disputaran la final aquest diumenge (11.30 hores) i buscaran tancar l’etapa de Xavi Llorens aixecant la Copa la Reina. Aquesta serà la cinquena final de Copa en set anys.