Reial Societat - Barça: Supercampiones d’Espanya (0-3)

Les blaugranes s’han emportat el primer títol de la temporada després de guanyar l'elenc basc a la final

El Barça s’ha proclamat supercampió d’Espanya a Mèrida! Les jugadores de Jonatan Giráldez s’han imposat per 0-3 a la Reial Societat per aconseguir la seva tercera Supercopa d’Espanya. Un títol que cada vegada agafa més color blaugrana, ja que en les últimes quatre edicions, tres han acabat amb una jugadora del Barça aixecant el títol.

Les culers es varen imposar al Madrid (3-1) a les semifinals i a la final a la Reial Societat gràcies als dos gols d’Aitana Bonmatí, la millor jugadora de la final, i al d'Oshoala.

Aitana obre la final

El Barça de Jonatan Giráldez ha sortit a la final amb un clar objectiu: marcar com més aviat millor per avançar-se al marcador. I així ho han fet, ja que després d’una gran combinació entre Aitana Bonmatí i Geyse, la de Sant Pere de Ribes ha posat el primer de la final per les blaugranes al minut 13, després d’un gran xut ras (0-1).

La final ha seguit amb un control absolut de les culers, que dominaven el joc i no permetien que les basques s’aproximessin a la seva àrea. Les grans combinacions ofensives han estat les armes per dobler l'avantatge. I la tinguda Marta Torrejón, al minut 39 de la primera part, després d’un córner molt ben picat que la defensora ha rematat molt a prop del pal.

El gol d’Aitana decidiria la primera part, ja que cap dels dos conjunts han aconseguit moure el marcador. Per tant, les blaugranes han arribat per davant al descans (0-1).

La final és culer

La segona part ha començat igual que la primera, però aquesta vegada, només han passat dos minuts per veure el segon gol blaugrana. Una diana molt semblant a la primera, ja que hi han participat les dues mateixes protagonistes. Geyse s'ha emportat la pilota, fent un túnel a la defensa basca i l'ha posat per Aitana, que des de fora de l’àrea, ha posat el 0-2 (min. 47).

I dos minuts més tard, encara tindria una nova ocasió per augmentar la distància al marcador, després d’una gran jugada de Salma Paralluelo, però el xut de Mariona ha acabat impactant al pal .

Les blaugranes han seguit intentant posar el tercer al marcador, i Oshoala ha rematat totalment sola dins de l’àrea després d’una gran jugada d’Aitana Bonmatí, però el seu xut ha anat directe a les mans de Lete.

I quan l’àrbitra estava a punt de xiular el final del partit, Oshoala ha marcat el tercer gol de la final en el minut 96, per sentenciar el títol a l’Estadi Romà José Fouto. Així, les blaugranes s'han proclamat campiones de la Supercopa d’Espanya!

Fitxa del partit

Reial Societat, 0

Barça, 3

Reial Societat: Lete, Tejada, Amaiur (Andreia, min. 68), Arnaiz, Eizagirre, Le Guilly, Gaby (Mirari Uria, min. 68), Jensen (Franssi, min. 58), Gemma, Vanegas i Bernabé.

Barça: Sandra Paños, Bronze, Mapi León, Marta (Laia Codina, min. 88), Rolfö, Aitana, Walsh (Claudia Pina, min. 68), Patri, Salma Paralluelo (Crnogorčević, min. 61), Geyse (Oshoala, min. 61) i Mariona Caldentey (Vicky  López, min 88).

Gols: 0-1, Aitana Bonmatí (min. 13); 0-2, Aitana Bonmatí (min. 47); 0-3, Oshoala (min. 96).

Àrbitra: Marta Frías Acedo que ha amonestat amb targeta groga a la blaugrana Salma Paralluelo.