Barça - Reial Madrid: Classificades per a la final de la Supercopa! (3-1)

Les blaugranes jugaran el partit per al títol després d’eliminar el conjunt blanc a la pròrroga amb una jugadora menys

Classificades per a la final de la Supercopa! Les de Jonatan Giráldez es jugaran el títol contra la Reial Societat, després de superar el Madrid, en un partit que no s’ha pogut decidir abans dels 90 minuts reglamentaris. És la primera vegada que el Barça s’emporta un partit a la pròrroga des de la temporada 2019/20.

El Barça s’ha emportat el Clàssic per 3-1 gràcies als gols de Claudia Pina, Mariona Caldentey i Salma Paralluelo, a Mèrida. En un matx que les blaugranes han jugat amb una jugadora menys des del minut 60, per l’expulsió d’Irene Paredes per doble targeta groga.

Claudia Pina desencalla la primera meitat

Primers 45 minuts de molt domini blaugrana, les de Jonatan Giráldez han sortit per les semifinals des del primer minut i han dominat la pilota durant tota la primera part.

Però, no arribava el primer gol del partit, i continuava l’empat a 0. Fins que ha aparegut Claudia Pina amb un autèntic golàs des de la frontal de l’àrea. La de Montcada i Reixac obria la llauna al minut 23 i aconseguia rompre per primera vegada la defensa madridista.

A partir del primer gol, les blaugranes han continuat dominant el joc i han tingut el segon en dues ocasions. La primera i la més clara, una de Crnogorčević que ha rematat una pilota dintre de l’àrea per damunt el travesser, i una falta que Claudia Pina ha enviat alta de la porteria de Misa.

A la pròrroga amb una jugadora menys

La segona part començava de la pitjor manera possible per a les blaugranes. Als 10 minuts Weir empatava les semifinals amb un gran gol de falta i cinc minuts després l’àrbitra expulsaria Irene Paredes mostrant-li la segona targeta groga. Per tant, el Barça hauria d’aguantar quasi 40 minuts amb una menys.

A partir del gol madridista cap dels dos conjunts ha aconseguit crear gaire perill. La pilota era blaugrana, però jugar amb una jugadora menys es notava i feia més complicat atacar. Això sí, les blaugranes no patien en defensa i així arribaríem al final dels 90 minuts amb empat, tocaria jugar-s’ho tot a la pròrroga.

Mariona Caldentey evita la tanda de penals

Els 30 minuts extres seguirien amb la mateixa tònica dels 90 anteriors, domini blaugrana, però amb molta dificultat de crear perill. La defensa madridista aconseguia aturar els atacs blaugrana.

El partit semblava que es decidiria a la tanda de penals, però al minut 110, la defensa madridista tiraria a Lucy Bronze dintre de l’àrea i l’àrbitra ha xiulat penal a favor del Barça. Mariona Caldentey no perdonaria des dels 11 metres i posaria el 2-1 al marcador. Ja amb el Madrid totalment a l’atac buscant l’empat, Paralluelo ha posat el punt final a l’eliminatòria al minut 120 marcant el definitiu 3-1. I el Clàssic i la semifinal de la Supercopa s'han tenyit de blaugrana.

Fitxa del partit

Barça, 3

Reial Madrid, 1

Barça: Sandra Paños; Crnogorčević (Marta Torrejón, min 64), Mapi León, Irene Paredes, Bronze, Bonmatí, Patri Guijarro (Salma Paralluelo, min 103), Walsh (Nuria Rábano, min 112), Claudia Pina (Mariona Caldentey, min 64), Geyse (Oshoala, min 87) i Rolfo.

Reial Madrid: Misa, Robles (Ivana, min 90), Rocío, Olga (Esther, min 63), Weir, Kathelen, Feller (Moller, min 101), Zornoza (Teresa, min 90), Athenea, Svava (Nahikari, min 112) i Freja Siri (Oroz, min 63).

Gols: 1-0, Claudia Pina (min 23); 1-1, Weir (min 54); 2-1, Mariona Caldentey (min 111); 3-1, Salma Paralluelo (min 120).

Àrbitra: Marta Huerta de Aza, que ha expulsat Irene Paredes amb dues targetes grogues i ha tret targeta groga a Bronze, del Barça, i Zornoza, del Reial Madrid.