Barça - Rosengard: Nit rodona per acomiadar l'any (6-0)

Les blaugranes aconsegueixen classificar-se com a primeres de grup per la següent ronda de la competició europea en el darrer partit del 2022

No hi ha millor manera de tancar l’any que amb una victòria europea a l’Spotify Camp Nou. El Barça ha derrotat el Rosengard (6-0) en el darrer partit del 2022 i de la fase de grups de la Women’s Champions League certificant així, la classificació com a primeres de grup. I és que el Spotify Camp Nou ha tornat a albergar una festa. Després d’assolir el rècord de la millor entrada en un partit de fase de grups de la UWCL, aquest cop amb 28.720 espectadors, s’ha assolit, també, la segona millor xifra. El públic ha pogut tornar a gaudir d’una nit màgica i històrica al temple del futbol amb golejada inclosa.

A banda del triomf i la classificació, aquest partit tenia una importància extraesportiva, ja que el duel estava marcat per una finalitat solidària. I és que el Club ha destinat un euro de cada localitat venuda a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la salut cardiovascular.

Joc magistral blaugrana

El Barça ha començat ben d’hora a amenaçar la porteria contrària. I és que les blaugranes han imposat el seu guió de partit avançant línies, establint una pressió alta i generant ocasions des del primer minut. La superioritat de les de Jonatan Giráldez deixava entreveure que el gol no tardaria a arribar, i així ha estat. Al minut deu, Oshoala ha enviat la pilota al fons de la porteria després de rematar un refús d’un xut de l’Aitana que s’havia estavellat al travesser. I cinc minuts després, del cap de la mateixa nigeriana ha arribat el segon. La davantera ha entrat amb potència per rematar una centrada de Mariona que ha acabat perforant la xarxa visitant (2-0).

El domini de les culers a la primera part ha estat transcendental per evitar que el Rosengard tingués alguna aproximació de perill a la porteria de Gemma Font. El joc col·lectiu de les de Giráldez ha estat clau perquè el conjunt suec no xutes cap cop a porteria ni generes cap ocasió de perill en tota la primera part.

Finalment, abans del descans, Mapi León ha estat l’encarregada de posar el 3-0 en el marcador. La defensa ha transformat una falta a la frontal de l’àrea que ha acabat perforant la porteria de Mukasa pel pal esquerre.

Golejada per tancar la fase de grups com a primeres

A la represa, de la mateixa manera que la primera part ha acabat amb gol, la segona també ha començat de la millora manera possible. Després d’una passada de tacó d’Aitana, Rolfö ha enviat la pilota al fons de la porteria amb un xut creuat que acabat entrant per l’esquadra (4-0).  Les blaugranes estaven fent mèrits per posar el cinquè i no han tardat ni tres minuts en firmar la maneta. I és que la capitana, Marta Torrejón, ha posat el 5-0 gràcies a una rematada sobre la línia de gol després  que a la portera sueca se li escapés la pilota de les mans.

El sisè i definitiu, s’ha fet esperar una mica més i ha estat obra d’Irene Paredes. La central blaugrana, que encadena dos partits consecutius marcant, ha perforat la porteria sueca després de rematar amb el cap un córner servit per Paralluelo.

Amb aquest resultat les blaugranes tanquen el 2022 amb una nit màgica al Spotify Camp Nou que les permet acabar l’any classificant-se com a primeres de grup de la primera fase de la WUCL. El proper compromís de les de Giráldez serà el partit de lliga del dissabte 7 de gener del 2023 contra el Sevilla (18.15h) al Johan Cruyff.

La fitxa

Barça, 6

Rosengard, 0

Barça: Gemma Font, Irene Paredes, Mapi León (Codina, min. 68), Clàudia Pina (Patri, min. 68), Marta Torrejón, Mariona Caldentey, Aitana Bonmatí, Rolfö (Núria Rábano, min.68), Paralluelo (Bruna, min. 80), Oshoala (Vicky López, min. 80), Engen

Rosengard: Mukasa, Arnadóttir, Öling, Kullashi (Brown, min.46) , Larsson (Thogersen, min.75), Wik, Persson, Schough (Bredgaard, min.46), Berglund, Holdt (Ayinde, min. 59), Sprung (Chmielinski, min.59)

Gols: 1-0, Oshoala (min.10); 2-0, Oshoala (min. 15); 3-0, Mapi León (min.45+2); 4-0, Rolfö (min.47); 5-0, Torrejón (min.50), 6-0, Paredes (min. 69)

Árbitres: Désirée Grundbacher, Sara Telek i Laura Cordani. Targeta groga per Holdt